Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові облаштували нове модульне містечко для переселенців (ФОТО)

  • 06.05.2022, 14:55
  • 1 488

У Львові облаштували ще 80 житлових будиночків для родин, які переїхали на Львівщину через війну

У Львові облаштували нове модульне містечко для переселенців (ФОТО)
У Львові облаштували нове модульне містечко для переселенців (ФОТО)

У новому модульному містечку є приблизно 320 місць для людей, які переїхали із зон активних бойових дій.

Усі модульні будиночки місто отримало від польського уряду за сприяння Міністерства розвитку громад та територій. Вони мають необхідні для життя інженерні комунікації: воду, світло, каналізування.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

«Важко замінити справжній будинок, де у кожної людини залишилися теплі спогади, не пов’язані з війною. Та попри це, зараз Львів та Львівська область роблять усе можливе, аби створити комфортні умови проживання для вимушено переміщених осіб. Зокрема, Львівщина забезпечує переселенців житлом на тривалий час. Перш за все, це капітальний та поточний ремонт наявних гуртожитків, переобладнання нежитлових приміщень на житлові. Для цього затвердили нову обласну Програму реалізації пріоритетних інфраструктурних об'єктів на 50 млн гривень», — повідомив очільник області Максим Козицький.

У межах Програми фінансуватимуть 11 об’єктів — гуртожитків, закладів професійно-технічної та вищої освіти. Відтак, незабаром можна буде розгорнути понад тисячу додаткових ліжко-місць для ВПО у Бориславі, Стебнику, Новому Роздолі, Стрию, Червонограді, Миколаєві, Сокалі, Новояворівську тощо.

Також в області будуть викуповувати готове житло для потреб ВПО. Зараз на Львівщині є 85 житлових будинків (як багатоквартирні, так і котеджного типу), у яких можна викупити понад 1600 квартир.

Для будівництва модульного житла для ВПО Львівська ОВА спільно з громадами сформували єдину базу земельних ділянок, які можуть використати під будівництво житлових будинків для ВПО. У цій базі вже 96 земельних ділянок загальною площею понад 600 га.

Вдалося й домовитися з іншими громадами області про будівництво на їхній території за кошти міжнародних донорів містечок для переселенців. Невдовзі вони можуть з’явитися у Стрийській, Судововишнянській та Добротвірській громадах. Відтак, область зможе забезпечити належними умовами проживання до 1,5 тисяч ВПО.

Нагадаємо, що перше модульне містечко облаштували на території Львова у середині квітня. У ньому — 88 будиночків.

Читайте також: У Львові постане модульне містечко для вагітних жінок-переселенок

Фото: Львівська ОВА

Схожі новини