Передплата 2024 ВЗ

У Львові постане модульне містечко для вагітних жінок-переселенок

Прихисток отримають понад сто майбутніх матерів

У неділю, 1 травня, у Львові підписано меморандум між Товариством Червоного Хреста України та Львівською міською радою щодо зведення будинків для тимчасового проживання вагітних жінок, які є переселенками. Таке містечко для мам постане на вул. Тракт Глинянський і його обіцяють відкрити з 15 липня. Товариство Червоного хреста інвестує в будівництво 26 млн грн.

Як сказав на брифінгу голова Львівської ОТГ Андрій Садовий, будівельні роботи уже стартували, будинки для майбутніх мам відкриють аж у липні.

«У будинках будуть хороші умови — спальні кімнати, пральні, душові, вбиральні, кімнати для відпочинку, дитячі зони, кухні, їдальні, котельні, — каже Андрій Садовий. — Такі будиночки нададуть тимчасовий прихисток для понад 100 жінок. Також ми почали роботу над зведенням одного з найбільших в Україні реабілітаційних центрів для поранених. Там лікуватимуть тисячі людей: жінок та дітей, які були під обстрілами, ракетними ударами. Це проєкт будівництва потужного регіонального центру у Львові, за підтримки всього світу».

Читайте також: На площі Святого Юра експонують унікальні метрові писанки «Відродження»

Схожі новини