Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У ЄС зупинили авіаліцензії російським компаніям

  • 15.03.2022, 19:50
  • 583

Агентство з авіаційної безпеки Європейського Союзу (EASA) запровадило обмежувальні заходи проти росії через військове вторгнення в Україну

У ЄС зупинили авіаліцензії російським компаніям
У ЄС зупинили авіаліцензії російським компаніям

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

EASA призупинило дії всіх сертифікатів, якщо власник сертифіката перебуває або проживає в росії, або іншим чином підпадає під санкції.

Йдеться про ліцензії авіаперевізників на продукцію, запчастини, прилади, ліцензії на технічне авіаобслуговування, а також ліцензії тренувальних центрів для організацій і тренувальних пристроїв для імітації польотів.

Нагадаємо, що раніше Міністерство інфраструктури України зверталося до міжнародних організацій, зокрема — до Європейської комісії, з вимогою повної інфраструктурної блокади рф.

Як це вдарить по агресору?

Літаки без відповідних сертифікатів не мають права здійснювати рейси в авіапросторі ЄС. Серед компаній із призупиненими ліцензіями є найбільші російські авіаперевізники: «Аерофлот», S7, «Волга-Дніпро», «Уральські авіалінії», «Азур» тощо.

Також EASA зупинило дію ліцензії для низки підприємств, які надають технічне обслуговування авіатехніки, зокрема «А-Технікс», «S7 Інжиніринг», «Волга-Дніпро технікс». Також зупинені сертифікати виготовлених у росії повітряних суден Ту-204 і Superjet 100.

Наразі регулятор зупинив прийом і розгляд нових заявок на сертифікацію, що надійшли від організацій країни-агресора.

Ці рішення безпосередньо впливають на роботу російських авіакомпаній не лише в ЄС, але і по всьому світу. Головний авіарегулятор Європи фактично розриває усі зв’язки з російським авіаринком і ставить під серйозний сумнів його можливості щодо виконання безпекових гарантій.

Нагадаємо, що 26 лютого ЄС запровадив санкції проти росії, відповідно до яких заборонено надавати технічну допомогу чи інші послуги, пов’язані з товарами та технологіями, придатними для використання в авіації чи космічній промисловості.

Читайте також: Росія вийшла з Ради Європи

Фото з мережі

Схожі новини