Передплата 2024 ВЗ

У Стрийському парку вперше у Львові висадили екзотичне дерево з Мексики

Саджанець амбрового дерева коштує 9 тисяч гривень. Його місту подарувала родина львівських благодійників

У суботу, 23 жовтня, у Стрийському парку стартувала акція осіннього висаджування дерев (триватиме до початку листопада). Серед трьох сотень саджанців тут висадили «фішку» — ліквідамбар, або Амброве дерево. Цього дерева ще немає в жодному з львівських парків. Цей вид поширений у східному Середземномор'ї, південно-східній Азії, на сході США, в Мексиці та Центральній Америці.

Фото автора
Фото автора

Амброве дерево — велике листопадне дерево 25−40 метрів заввишки, з пальчастолопатевим листям, спірально розташованим вздовж стебла. Квітки дрібні, однодомні, зібрані в густе кулясте суцвіття 1−2 см в діаметрі, звисають на черешку 3−7 см.

«Цьогоріч під час негоди у парку було пошкоджено близько двохсот дерев, тому ми поставили собі амбітну ціль висадити більше», — розповіла на брифінгу директорка Стрийського парку Олена Мазурик.

Фото автора
Фото автора

За її словами, саджанець Амбрового дерева коштує 9 тисяч гривень. Його купили в одному з приватних розсадників України. Спонсором виступила одна львівська родина, яка категорично не хоче оприлюднювати своє прізвище.

Фото автора
Фото автора

Нагадаємо, цієї осені у Львові планують висадити 2800 дерев.

Читайте також: «Довкола Палацу Потоцьких хочемо створити затишну атмосферу»

Схожі новини