Алкогольний гарбуз: як приготувати овочеве вино
- 20.10.2021, 20:30
- 3 011
Вино зі свіжого гарбуза — досить незвичайний алкогольний напій. До нього часто додають імбир, мед, родзинки, лайм або лимон
/wz.lviv.ua/images/news/2021/10/345678908765.jpg)
Як розповідають фахівці, у гарбузовому вині є:
- вітаміни А, В6, В12, C, D, PP, E, F, Т;
- магній;
- калій;
- клітковина;
- залізо;
- мідь;
- фосфор;
- кобальт.
Цей напій також поліпшує імунітет, а також:
- покращує обмін речовин;
- перистальтику кишечника;
- сприяє виведенню шлаків;
- нормалізує рівень солі в тілі;
- поліпшує кровообіг.
Важливо правильно підготувати інгредієнти.
Гарбуз для вина повинен бути максимально свіжим, помаранчевим, соковитим, без пошкоджень.
Необхідно пам’ятати, що:
- гарбуз очищається від шкірки і насіння;
- воду треба використовувати тільки попередньо кип’ячена;
- можна додавати у напій лайм, лимон, цукор;
- тару й інструменти треба простерилізувати перед використанням.
Простий рецепт гарбузового вина
У цьому рецепті немає дріжджів, тому вино може бродити не так сильно, як звичайне виноградне. Для приготування знадобиться:
- 5 кілограмів свіжої м’якоті гарбуза;
- 5 літрів кип’яченої води;
- 1,5 кілограма цукру (можна і менше, якщо гарбуз достатньо солодкий).
Спочатку овоч треба почистити і вийняти насіння.
Тоді гарбуз потрібно дрібно нарізати або подрібнити у блендері (але не до консистенції пюре).
Після цього перекласти гарбузові шматочки в емальовану чи пластикову ємність.
Залишити в темному місці бродити.
Цей процес може тривати до трьох діб.
Опісля треба вичавити сік з гарбузової м’якоті, змішати з цукром і водою. Тоді перелити в пляшку і накрити гумовою рукавицею чи спеціальним корком.
Залишити дозрівати на два місяці.
Після цього, якщо сусло набуло яскраво вираженого винного смаку, його розливають по пляшках.
Потрібно, щоби в прозорій тарі воно настоялося в холодильнику ще як мінімум 30 днів.
Читайте також: Найкращі зараз ліки — гарбуз та яблуко