Алкогольний гарбуз: як приготувати овочеве вино

  • 20.10.2021, 20:30
  • 977

Вино зі свіжого гарбуза — досить незвичайний алкогольний напій. До нього часто додають імбир, мед, родзинки, лайм або лимон

Фото agro-business.com.ua
Фото agro-business.com.ua

Як розповідають фахівці, у гарбузовому вині є:

  • вітаміни А, В6, В12, C, D, PP, E, F, Т;
  • магній;
  • калій;
  • клітковина;
  • залізо;
  • мідь;
  • фосфор;
  • кобальт.

Цей напій також поліпшує імунітет, а також:

  • покращує обмін речовин;
  • перистальтику кишечника;
  • сприяє виведенню шлаків;
  • нормалізує рівень солі в тілі;
  • поліпшує кровообіг.

Важливо правильно підготувати інгредієнти.

Гарбуз для вина повинен бути максимально свіжим, помаранчевим, соковитим, без пошкоджень.

Необхідно пам’ятати, що:

  • гарбуз очищається від шкірки і насіння;
  • воду треба використовувати тільки попередньо кип’ячена;
  • можна додавати у напій лайм, лимон, цукор;
  • тару й інструменти треба простерилізувати перед використанням.

Простий рецепт гарбузового вина

У цьому рецепті немає дріжджів, тому вино може бродити не так сильно, як звичайне виноградне. Для приготування знадобиться:

  • 5 кілограмів свіжої м’якоті гарбуза;
  • 5 літрів кип’яченої води;
  • 1,5 кілограма цукру (можна і менше, якщо гарбуз достатньо солодкий).

Спочатку овоч треба почистити і вийняти насіння.

Тоді гарбуз потрібно дрібно нарізати або подрібнити у блендері (але не до консистенції пюре).

Після цього перекласти гарбузові шматочки в емальовану чи пластикову ємність.

Залишити в темному місці бродити.

Цей процес може тривати до трьох діб.

Опісля треба вичавити сік з гарбузової м’якоті, змішати з цукром і водою. Тоді перелити в пляшку і накрити гумовою рукавицею чи спеціальним корком.

Залишити дозрівати на два місяці.

Після цього, якщо сусло набуло яскраво вираженого винного смаку, його розливають по пляшках.

Потрібно, щоби в прозорій тарі воно настоялося в холодильнику ще як мінімум 30 днів.

Читайте також: Найкращі зараз ліки — гарбуз та яблуко

Схожі новини