Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівський відпочинок обходиться арабському туристу у 2500 доларів

За 5-7 днів відпочинку на Львівщині один арабський турист у середньому витрачає 2500 доларів

Починаючи з літа й до вересня у нашому регіоні побувало 8730 гостей з країн Близького Сходу. Про це на Міжнародному форумі медичного та оздоровчого туризму повідомив заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний, інформує пресслужба ЛОДА.

Улітку 2020-го скасовано візо­вий режим із деякими країнами Близького Сходу. Представники авіакомпанії Flynas розпочали авіа­рейси між містами Саудівської Ара­вії і Львовом. Відтак у місті Лева останнім часом спостерігаємо на­плив арабських туристів. «Високий Замок» уже писав, що ці туристи щедрі, однак вимогливі до сервісу. Зокрема, як розповіла «ВЗ» начальниця управління туризму Львівської міськради Галина Гри­ник, туристи зі Саудівської Аравії переважно селяться у львівських п’ятизіркових готелях, зокрема «Гранд-готелі», «Цитаделі», «Дні­стрі». Просять таксистів віднести їхні валізи з машини на рецепцію, а потім обслугу готелю — з рецепції у номер. Вимагають, щоб у туалеті номера обов’язково було біде.

Щодо особливостей харчуван­ня, то арабські туристи вимагають халяльної їжі (м'ясо корів і овець, вирощених і забитих за правилами ісламу). Оскільки наразі не всі го­телі готові запропонувати гостям халяльну їжу, саудити харчуються рослинною.

Читайте також: Халяльного м’яса бракує. Тому їдять пісний борщ…

Схожі новини