Передплата 2024 «Добрий господар»

Студенти винаймають квартири біля вишів — з Інтернетом

Напередодні навчального року вартість оренди однокімнатного помешкання зросла на 10%

Фото умовне з сайту pexels
Фото умовне з сайту pexels

Напередодні навчального року оренда квартир у місті Лева подорожчала на 5−10%. Найдешевша однокімнатна квартира зі старим ремонтом та обдертими меблями, але з Інтернетом та «пішки до університету» — 10−11 тисяч гривень, двокімнатні - від 12 тисяч.

Загальна тенденція — чим ближче до вишів, тим дорожчі квадратні метри для студентів. На периферії однокімнатну квартиру можна орендувати за 8−9 ти­сяч гривень.

«Львів — на другому місці за вартістю оренди квартир в Україні, на першому — Ужгород, — розповів „ВЗ“ ріелтор Ан­дрій Смалійчук. — З середини червня у місті на ринку оренди був застій, бага­то квартир стояли порожніми, їх не хоті­ли брати навіть за 8 тисяч гривень. За­раз важко знайти квартиру за 10 тисяч гривень, особливо у радіусі кілометр-півтора від вищих навчальних закладів. Студенти питають за квартирами з Ін­тернетом, автономним опаленням та на перших поверхах. Але помешкання, де взимку батареї можна скручувати, якщо надворі тепло, коштують від 12 ти­сяч гривень. За десять — централізова­не опалення».

Найбільший попит на «радянські» квартири у Франківському, Залізнично­му та Шевченківському районах. На Під­замчі пропозиція квартир висока, але попит — мінімальний.

«Від серпня батьки шукають квартири для студентів, що призвело до сезонно­го подорожчання оренди. Однокімнатна квартира зі скромним ремонтом коштує зараз 10 тисяч гривень на місяць, з кос­метичним — від 12 тисяч. Квартира в но­вобуді з хорошими умовами та індивіду­альним опаленням — 15 тисяч. Студенти не женуться за квартирами з дизайнер­ським ремонтом, але звертають увагу, чи є індивідуальне опалення», — додав ріелтор Олександр Мількович.

Схожі новини