Передплата 2024 ВЗ

Збитки «Охматдиту» оцінюватиме Національний державний інститут

  • 28.08.2024, 11:45
  • 149

Оцінку збитків унаслідок російського удару по дитячій лікарні «Охматдит» 8 липня здійснюватиме Державний науково-дослідний та проєктно-вишукувальний інститут «НДІпроектреконструкція»

Фото: ТСН
Фото: ТСН

Про це на брифінгу повідомили голова Ради з відновлення Інна Іваненко та член Ради В’ячеслав Биков, цитує LB.ua.

За словами Іваненко, для початку відновлювальних робіт лікарні потрібно мати основні документи — дефектний акт, кошторис і незалежну експертизу. Уже за цим можна оголошувати тендер.

Вона пояснила, що до проведення оцінювальних робіт вирішили залучити саме Національний державний інститут, адже «вони мають найбільшу експертизу в країні» і найбільшу кількість персоналу.

«Нам кажуть, що можуть одразу залучити 100+ людей, які можуть почати максимально швидко, вони вже приступили», — зазначила очільниця Ради.

За роботу цього інституту погодився заплатити благодійний фонд «Таблеточки». Його виконавчий директор та один з членів Ради В’ячеслав Биков каже, що вартість обстеження і складання проєктно-кошторисної документації вартуватиме майже 3 мільйони гривень.

«У „Таблеточок“ є партнер, який виділив 10 млн на допомогу „Охматдиту“ після атаки, з них 5 млн скерують на відбудову. З цих коштів зможемо провести оплату за роботу НДІ», — додав Биков.

Документи за даними експертизи можуть отримати 5−6 вересня. Опісля почнеться державна експертиза кошторису, а потім можна оголошувати тендер.

Схожі новини