Передплата 2024 ВЗ

45 господинь наварили 2 тисячі вареників!

Вареники з вишнями, малиною, сиром, капустою, гречкою, лавандою, раковими шийками, цукерками. Були й традиційні – з картоплею та приправлені шкварками

У селі Стодульці, яке увійшло до складу Северинівської ОТГ, що на Вінниччині, провели десятий ювілейний Фестиваль вареників.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Ініціювала фестиваль колишній сільський голова Любов Голубенко, яка і дотепер є його активною учасницею. Тісто своїх вареників цього року начинила раковими шийками, а прикрасила вареники справжніми раками.

Прибули гості з довколишніх сіл. Привезли вареники, а також свою художню самодіяльність. Уперше на фестивалі працювала польова кухня, де варили юшку. Фестиваль відбувається традиційно під сільською липою.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Завідувачка бібліотеки Леся Оранська готувала вареники разом із дочкою Настею. Начинка була незвичною — цукерки. Зверху господині посипали вареники цукровою пудрою і натертим шоколадом.

Найбільше страв, як і щороку, приготували місцеві господині. Вони ж виготовили найбільший вареник, який розрізали, як торт, і частували гостей.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Визначали кращих. Як розповіла одна з організаторок свята, член журі, керівниця місцевого Будинку культури Леся Оранська, перемогу у номінації «Найкраща презентація» здобули господині зі села Олександрівка, у номінації «Найсмачніший вареник» — зі села Сербинівка.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

На святі ніхто не залишився голодним. Аби почастувати гостей, 45 господинь наварили понад 2 тисячі вареників із картопляною начинкою. Подавали їх приправленими шкварками.

Тим часом у Стодульцях на цьому не зупиняються, тут уже планують на наступний рік вразити гостей свята 100-кілограмовим вареником і встановити рекорд України з виготовлення найбільшого вареника.

Читайте також: 60 кг борошна і 12 кг свіжих ягід малини…

Схожі новини