Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ВООЗ рекомендує до використання ще одну вакцину від COVID-19

  • 01.05.2021, 16:15
  • 693

Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила вакцину проти коронавірусу від компанії Moderna (США) для екстреного застосування. До цього у ВООЗ вже дозволили використовувати препарати від Pfizer/BioNTech, Johnson & Johnson та AstraZeneca (CoviShield та AstraZeneca-SKBio)

Про це повідомила пресслужба ВООЗ.

Вакцину розглянула Стратегічна консультативна група експертів ВООЗ з імунізації (SAGE). Вона рекомендувала препарат для всіх вікових груп, окрім неповнолітніх.

На рішення ВООЗ також вплинуло те, що цей препарат уже схвалили регулятори ЄС та США — Європейське агентство з лікарських засобів та Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів.

Схвалення ВООЗ означає, що організація підтвердила дієвість і безпечність застосування вакцини. Це рішення, серед іншого, також означає, що країни-члени організації можуть затвердити використання вакцини від Moderna в екстреному порядку значно швидше, бо основна робота з перевірки даних уже була здійснена.

Читайте також: Вакцина від Moderna: історія створення, карколомний успіх та критика

Нагадаємо, вакцина американської компанії Moderna показала високу ефективність у запобіганні зараженню коронавірусом.

Moderna повідомила, що ефективність її препарату — 94,1%, зокрема вона гарантує захист від важкого перебігу COVID-19. Пізніше у компанії зазначили, що через шість місяців після введення другої дози препарату вакцина ефективна на 90%.

Чи не найбільша перевага вакцини Moderna над препаратом від Pfizer та BioNTech у тому, що вона не потребує зберігання за наднизьких температур (мінус 70 градусів за Цельсієм). Вакцина Moderna не псується за стандартних температур холодильника — 2−8°C.

Схожі новини