Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Посольство США у Москві припиняє видавати візи росіянам

  • 30.04.2021, 14:35
  • 754

Починаючи з 12 травня посольство США в Росії максимально скоротить консульські послуги, залишивши тільки ті, які необхідні в екстрених випадках громадянам США. Що стосується росіян, то їм візи відкриватимуть у дуже обмежених кількостях

Таке оголошення дипустанова розмістила на своєму офіційному сайті. У заяві пояснили, що такі масштабні скорочення послуг спричинені повідомленням російського уряду від 23 квітня про свій намір заборонити представництву США в Росії працевлаштовувати іноземних громадян будь-ким.

«Оброблення неімміграційних віз для недипломатичних поїздок припиняється. Посольство у Москві в найближчому майбутньому не буде пропонувати звичайні нотаріальні послуги, консульські звіти про народження за кордоном або послуги з поновлення паспортів», — йдеться в повідомленні.

Також громадян США, термін дії чиїх віз добіг кінця, наполегливо закликали виїхати з Росії до 15 червня. Саме такий строк встановив російський уряд.

Читайте також: Не Росія: американська розвідка назвала головну загрозу для США

Крім того, наголосили дипломати, ситуація ускладнюється ще й тим, що надання екстрених послуг громадянам США в Росії також може бути відкладено або обмежено через урізання можливостей представників посольства виїжджати за межі Москви.

«Ми шкодуємо, що дії російського уряду змусили нас зменшити консульську потужність на 75%, і намагатимемося пропонувати громадянам США якомога більше послуг», — підсумували в посольстві США.

Схожі новини