Передплата 2024 ВЗ

Священників будуть щеплювати у другому етапі COVID-вакцинації, - МОЗ

  • 09.04.2021, 17:45
  • 546

Згідно з рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я, українські священнослужителі можуть отримати щеплення проти коронавірусу під час другого етапу вакцинації населення

Фото умовне
Фото умовне

Про це повідомила пресслужба Центру громадського здоров’я.

Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій «прирівняв» священнослужителів до соціальних працівників. Тепер вони можуть отримати щеплення проти COVID-19 на другому етапі вакцинації, відповідно до дорожньої карти.

«Рекомендувати МОЗ України „прирівняти“ служителів офіційно зареєстрованих в Україні церков і релігійних організацій до соціальних працівників» — йдеться в протоколі засідання штабу.

У пресслужбі прояснили, що для запису на вакцинацію духівникам потрібно звернутися до свого керівництва та повідомити про бажання зробити щеплення проти COVID-19. Натомість вони передадуть списки координаторам із вакцинації в регіоні. Після узгодження з координаторами керівники повідомлять охочих про час та місце щеплення.

Зазначимо, що вакцинація в Україні розпочалася 24 лютого цього року. Згідно з дорожньою картою МОЗ, імунізація населення має відбутися у п’ять етапів.

На першому етапі щеплюють медичних працівників лікарень для пацієнтів з COVID-19, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

Україна розпочала другий етап вакцинації населення вже 22 березня. До вакцинальної кампанії, відповідно до дорожньої карти, долучили лікарів усіх закладів охорони здоров’я, соціальних працівників та людей старших 80 років. У відомстві підкреслили, що щеплення є добровільними й безоплатними.

Читайте також: Наступного тижня у Львові розпочнуть вакцинувати освітян, працівників АТП і стратегічних підприємств, — мерія

Схожі новини