Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Як смачно приготувати перлову кашу: три оригінальні рецепти

  • 28.03.2021, 20:15
  • 60.6K

Спочатку перловку треба ретельно промити та замочити на кілька годин, аби позбутися надмірного слизу та гіркоти. Інакше каша буде гірчити та пригорати під час готування

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Рецепт 1. Класичний

Необхідні інгредієнти:

  • 1 склянка крупи
  • 5 склянок води
  • 30 грамів вершкового масла
  • Сіль — за смаком

Приготування:

  • Підготовлену замочену перловку залити водою.
  • Поставити на вогонь, довести до кипіння та варити 45 хвилин на найнижчій температурі.
  • Злити зайву воду, додати масло.
  • Посолити, перемішати.
  • Залишити в каструлі ще на 10 хвилин, накривши кришкою.

Запашна розсипна каша готова!

Рецепт 2. Перловка з морквою та цибулею

Необхідні інгредієнти:

  • 1 склянка крупи
  • 5 склянок води
  • 1 маленька морквина
  • 1 середня цибулина
  • 4 ст. ложки олії
  • 20 г вершкового масла
  • Чорний мелений перець
  • Сіль — за смаком

Приготування:

  • Моркву дрібно потерти.
  • Цибулю порізати кубиками.
  • На сковорідку налити олію, смажити на середньому вогні моркву та цибулю до напівготовності.
  • Підготовлену замочену перловку залити водою.
  • Поставити на вогонь, довести до кипіння та варити 45 хвилин на найнижчій температурі.
  • Злити зайву воду, покладіть до перловки підготовлену моркву та цибулю, масло
  • Перемішати кашу, посолити, додати мелений чорний перець.
  • Протушити кашу на слабкому вогні ще 5−6 хвилин.

Смачна запашна каша готова!

Рецепт 3. Перловка на молоці

Необхідні інгредієнти:

  • 1 склянка крупи
  • 1 л води
  • 1 л молока
  • 30 г масла

Приготування:

  • Підготовлену крупу промийте, злийте воду та залийте злегка підігрітим молоком (не більше 40 градусів).
  • Доведіть до кипіння, відставте каструлю на водяну баню, накрийте кришкою та варіть кашу протягом 2 годин.
  • За цей час каша стане бежевого кольору та матиме смак топленого молока. Стежити за кашею не потрібно — лише зрідка доливайте воду у велику ємність, щоб підтримувати стабільну парову баню;
  • Коли каша буде готова, додайте вершкове масло та подавайте на стіл.

Читайте також: Апельсиновий манник до чаю: простий рецепт пісної випічки

Схожі новини