Як смачно приготувати перлову кашу: три оригінальні рецепти
- 28.03.2021, 20:15
- 71.1K
Спочатку перловку треба ретельно промити та замочити на кілька годин, аби позбутися надмірного слизу та гіркоти. Інакше каша буде гірчити та пригорати під час готування
/wz.lviv.ua/images/news/2021/02/03/5d84c0972564d.jpg)
Рецепт 1. Класичний
Необхідні інгредієнти:
- 1 склянка крупи
- 5 склянок води
- 30 грамів вершкового масла
- Сіль — за смаком
Приготування:
- Підготовлену замочену перловку залити водою.
- Поставити на вогонь, довести до кипіння та варити 45 хвилин на найнижчій температурі.
- Злити зайву воду, додати масло.
- Посолити, перемішати.
- Залишити в каструлі ще на 10 хвилин, накривши кришкою.
Запашна розсипна каша готова!
Рецепт 2. Перловка з морквою та цибулею
Необхідні інгредієнти:
- 1 склянка крупи
- 5 склянок води
- 1 маленька морквина
- 1 середня цибулина
- 4 ст. ложки олії
- 20 г вершкового масла
- Чорний мелений перець
- Сіль — за смаком
Приготування:
- Моркву дрібно потерти.
- Цибулю порізати кубиками.
- На сковорідку налити олію, смажити на середньому вогні моркву та цибулю до напівготовності.
- Підготовлену замочену перловку залити водою.
- Поставити на вогонь, довести до кипіння та варити 45 хвилин на найнижчій температурі.
- Злити зайву воду, покладіть до перловки підготовлену моркву та цибулю, масло
- Перемішати кашу, посолити, додати мелений чорний перець.
- Протушити кашу на слабкому вогні ще 5−6 хвилин.
Смачна запашна каша готова!
Рецепт 3. Перловка на молоці
Необхідні інгредієнти:
- 1 склянка крупи
- 1 л води
- 1 л молока
- 30 г масла
Приготування:
- Підготовлену крупу промийте, злийте воду та залийте злегка підігрітим молоком (не більше 40 градусів).
- Доведіть до кипіння, відставте каструлю на водяну баню, накрийте кришкою та варіть кашу протягом 2 годин.
- За цей час каша стане бежевого кольору та матиме смак топленого молока. Стежити за кашею не потрібно — лише зрідка доливайте воду у велику ємність, щоб підтримувати стабільну парову баню;
- Коли каша буде готова, додайте вершкове масло та подавайте на стіл.
Читайте також: Апельсиновий манник до чаю: простий рецепт пісної випічки