Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Апельсиновий манник до чаю: простий рецепт пісної випічки

  • 25.03.2021, 20:15
  • 19.2K

Упродовж Великого посту можна потішити себе смачною випічкою, дотримуючись правил

Прекрасним доповненням до чашки чаю чи кави може стати пісний апельсиновий пиріг з манки від кулінара Світлани Матющенко, розповідає ТСН.

Готується пиріг просто, швидко і без особливих фінансових витрат.

Інгредієнти:

  • 200 г. манної крупи;
  • 200 г. борошна;
  • 200 мл. апельсинового соку;
  • 180 г. цукру;
  • 100 мл. олії;
  • 3 столові ложки фруктового або ягідного джему;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • 0,5 чайної ложки оцту;
  • цедра 1 апельсина;
  • дрібка солі.

Приготування:

  1. Манну крупу з'єднати з цукром, влити олію і свіжовичавлений апельсиновий сік, всипати натерту на дрібній тертці апельсинову цедру, додати джем. Масу ретельно вимішати і залишити на пів години, щоб манка набухла.
  2. Після цього у масу додати погашену оцтом соду, борошно, сіль, і перемішати. Тісто має бути за консистенцією як сметана. Щоб урізноманітнити смак, в тісто можна додати родзинки, цукати або горіхи.
  3. Тісто викласти у змащену олією форму і випікати за 180 °C близько 35−40 хвилин.
  4. Викласти та охолодити.

Смачного!

Схожі новини