Апельсиновий манник до чаю: простий рецепт пісної випічки
- 25.03.2021, 20:15
- 19.5K
Упродовж Великого посту можна потішити себе смачною випічкою, дотримуючись правил
Прекрасним доповненням до чашки чаю чи кави може стати пісний апельсиновий пиріг з манки від кулінара Світлани Матющенко, розповідає ТСН.
Готується пиріг просто, швидко і без особливих фінансових витрат.
Інгредієнти:
- 200 г. манної крупи;
- 200 г. борошна;
- 200 мл. апельсинового соку;
- 180 г. цукру;
- 100 мл. олії;
- 3 столові ложки фруктового або ягідного джему;
- 0,5 чайної ложки соди;
- 0,5 чайної ложки оцту;
- цедра 1 апельсина;
- дрібка солі.
Приготування:
- Манну крупу з'єднати з цукром, влити олію і свіжовичавлений апельсиновий сік, всипати натерту на дрібній тертці апельсинову цедру, додати джем. Масу ретельно вимішати і залишити на пів години, щоб манка набухла.
- Після цього у масу додати погашену оцтом соду, борошно, сіль, і перемішати. Тісто має бути за консистенцією як сметана. Щоб урізноманітнити смак, в тісто можна додати родзинки, цукати або горіхи.
- Тісто викласти у змащену олією форму і випікати за 180 °C близько 35−40 хвилин.
- Викласти та охолодити.
Смачного!