Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Побічні ефекти спостерігаються лише у 0,5% щеплених Covishield, - Мендель

  • 22.03.2021, 11:15
  • 522

В Україні тільки у 0,5% щеплених препаратом Covishield фіксують побічні ефекти, всі в легкій формі

Про це в програмі «Погляд із Банкової» телеканалу «Дім» повідомила прессекретарка президента України Юлія Мендель.

«Зараз світ обговорює вакцину AstraZeneca, яку випускає шведсько-британська компанія. Вдумайтесь: у Європі вакциновано 17 млн. ​​осіб, тільки у близько 40 з них виявлено тромби. Іншими словами, один випадок на пів мільйона щеплених», — сказала Мендель.

Вона наголосила, що препарат AstraZeneca з усіх вакцин проти COVID-19 зазнав найбільш потужної інформаційної атаки. Ймовірно, це пов'язано з тим, що вакцина наразі — серед найдоступніших.

Читайте також: «Навіть найгірша вакцина — краще, ніж легка форма ковіду» (відео)

Мендель нагадала, що Всесвітня організація охорони здоров'я та Європейське агентство з лікарських засобів вже заявили, що вакцина AstraZeneca не спричиняє появи тромбів. І сьогодні навіть ті країни, які на деякий час припиняли застосування препарату, відновлюють вакцинування AstraZeneca.

В Україні наразі триває вакцинація препаратом CoviShield, який виготовляють за ліцензією компанії AstraZeneca.

«Цим же препаратом, нагадаю, вакцинувався президент Володимир Зеленський. Ефект після першого щеплення становить 76%. Тобто на 76% зі ста ви захищені від коронавірусу», — нагадала Юлія Мендель.

Вона повідомила, що можливі побічні ефекти CoviShield — невелика температура і слабкість — «нескладні і нетривалі, їх в Україні лише 0,5%, всі у легкій формі».

Схожі новини