Передплата 2024 ВЗ

Французи зафіксували невидимий для ПЛР-тестів штам коронавірусу

  • 17.03.2021, 10:55
  • 575

На північному заході Франції в регіоні Бретань виявили випадки зараження новим, невідомим раніше штамом коронавірусу, який важко зафіксувати за допомогою наявних тестів

Про це повідомляє пресслужба міністерства охорони здоров’я країни.

Новий штам помітили під час спалаху інфекції в лікарні міста Ланьон в департаменті Кот-д`Армор. Станом на 13 березня, 8 із 79-ти «ковідних» пацієнтів у медзакладі є хворими на щойно виявлений варіант COVID-19.

У відомстві зазначили, що наявні результати аналізів не дозволяють зробити висновок про ознаки нового штаму. Однак в управлінні припускають, що його не можна зафіксувати звичайними скринінговими тестами.

Наразі тривають поглиблені дослідження, зокрема вчені намагаються оцінити загрозу вірусу та визначити його вплив на організм.

«Через нову мутацію місцева влада посилює карантин і прискорює кампанію з вакцинації населення, нагадуючи про неприпустимість масових заходів», — зазначили у відомстві.

Також дослідники хочуть з`ясувати, як цей штам вірусу реагує на вакцинацію й антитіла, вироблені під час попередніх інфекцій.

Читайте також: Імунітет не врятує: вчені розповіли про небезпеку бразильського штаму COVID-19

Нагадаємо, у січні 2021 року прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон з посиланням на дані перших наукових досліджень заявляв, що британський штам коронавірусу може бути більш смертоносним.

За даними вчених Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США, клінічні випробування двох вакцин COVID-19 показують, що варіант коронавірусу, який вперше був виявлений у Південній Африці, більш стійкий до антитіл, що формуються після щеплення.

Американська компанія Moderna оголосила, що розробила оновлену версію своєї вакцини проти COVID-19, спрямовану на боротьбу з південноафриканським штамом коронавірусу.

Схожі новини