Передплата 2024 «Добра кухня»

Гостра та солона їжа небезпечна на сніданок

Не завжди правильно їсти те, що хочеться. Наш сніданок визначає весь майбутній день, але деякі продукти можуть завдати шкоди кишечнику, якщо вживати їх натщесерце

Гостра їжа

Вживання в їжу спецій і перцю чилі натщесерце може викликати подраз­нення слизової оболонки шлунка, що може призвести до кислотних реак­цій і спазмів. Повірте, розлад шлунка — це не те, чим ви б хотіли зайняти свій день.

Солодкі продукти або напої

Хоча у більшості з нас склалося враження, що корисно починати свій день зі склянки фруктового соку, це не зовсім так. Деякі дієтолого не ре­комендують снідати склянкою свіжо­вичавленого соку, оскільки це може створити додаткове навантаження на підшлункову залозу, яка все ще прокидається після довгих годин відпочинку. Крім того, якщо сік було випито натщесерце, цукор у вигляді фруктози може викликати переван­таження печінки. Оброблений цукор ще гірше, тому уникайте десертів на сніданок або занадто солодких смузі.

Банани

Через великий вміст магнію спо­живання бананів на голодний шлунок може призвести до порушення каль­цієво-магнієвого балансу в організмі. Все це загрожує появою ряду серце­во-судинних хвороб.

Цитрусові

Безперечно, фрукти є дуже ко­рисними, але їх варто їсти у певний час. Вживання в їжу цитрусових на голодний шлунок може збільшити ви­роблення кислоти. Крім того, велика кількість клітковини і фруктози на­тщесерце може уповільнити травну систему. Особливо слід уникати вжи­вання вранці фруктів із жорсткими волокнами, таких, як гуава і апель­син.

Сирі овочі

Цей пункт спеціально для тих, хто дотримується дієти і вважає, що са­лати корисні у будь-який час дня. Ді­єтологи стверджують, що сирі овочі не найкраща їжа натщесерце. Вони багаті клітковиною, яка може збіль­шити навантаження на шлунок. Крім того, овочі на сніданок можуть викли­кати біль у животі.

Холодні напої

Ви, напевно, чули, що краще по­чинати день з теплої води і меду, але багато хто з нас натомість відчуває спокусу випити склянку крижаної води. Вживання напоїв з льодом на­тщесерце може пошкодити слизову оболонку і уповільнити травлення протягом дня, тоді як теплі напої, на­впаки, допомагають запустити вашу систему і обмін речовин.

Йогурт

При споживанні на голодний шлу­нок йогурт втрачає суттєву частину власних корисних якостей. Його ре­комендовано вживати через дві го­дини після їди або перед сном. Тільки в цих випадках він справді допомагає у процесі травлення.

Консерви і копченості

Цю їжу досить складно назвати ко­рисною не тільки на сніданок: арома­тизатори, консерванти, багато солі… роблять свою недобру справу, відби­ваючись на стані організму в цілому.

Схожі новини