Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

AstraZeneca планує розробити нові вакцини проти британського варіанту COVID-19

  • 27.02.2021, 15:30
  • 524

Дедлайн – осінь. Цей графік враховує лабораторні роботи і клінічні дослідження, які потрібні для тестування нових препаратів

Фармацевтична компанія AstraZeneca і Оксфордський університет хочуть до осені розробити нове покоління своєї вакцини від COVID. Очікується, що це допоможе боротися з новими штамами коронавірусу. Про це на брифінгу заявив виконавчий директор британського відділення компанії Мене Пангалос, передає ТСН.

«Ми дуже хочемо спробувати зробити щось до осені, тобто вже в цьому році», — прокоментував Пангалос можливість створення нового покоління вакцини.

За його словами, цей графік враховує лабораторні роботи і клінічні дослідження, які потрібні для тестування нових препаратів.

Водночас директор Оксфордської вакцини групи Ендрю Поллард вважає, наступне покоління вакцини буде ефективним проти британського варіанту COVID.

Тим часом експертна комісія Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) у п'ятницю, 26 лютого, одноголосно рекомендувала до екстреного використання одно дозову вакцину від COVID-19, розроблену Johnson & Johnson.

Схожі новини