Передплата 2025 ВЗ

Як приготувати хрусткі деруни: простий рецепт

  • 14.02.2021, 20:15
  • 29.7K

Мабуть, серед картопляних страв деруни можна назвати однією з найпопулярніших, адже хрустка золотава скориночка мало кого може залишити байдужим

Юлія Каранковська поділилася цим чудовим рецептом, за яким оладки із картоплі виходять ніжними та золотистими, передає ТСН.

Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг
  • яйця — 3 шт.
  • цибуля — 3 шт.
  • борошно — 2 ст. ложки
  • часник — 2 зубчики
  • олія для смаження
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

  1. Картоплю добре помийте, почистьте і натріть на дрібній тертушці. Також почистьте цибулю і теж натріть. Тріть цибулю і картоплю по черзі — цей лайфхак не дасть картоплі завчасно потемніти. Натерті овочі утворять багато соку, тому або відкиньте їх на сито, щоб сік трохи стік, або відтисніть руками.
  2. Додайте до картоплі і цибулі почавлений часник. Можна цей крок пропустити, якщо не любите його.
  3. Додайте у суміш яйця, борошно і спеції. Добре все перемішайте.
  4. Розігрійте пательню, налийте на неї олію, стиште вогонь і починайте викладати ваші деруни. Для цього набирайте ложкою картопляну суміш і викладайте на сковорідку, формуючи круглу оладку. Коли вони стануть золотистого кольору, переверніть. Посмажте так решту картопляної суміші.
  5. Подавати деруни найкраще теплими і зі сметаною.

Смачного!