Як приготувати хрусткі деруни: простий рецепт
- 14.02.2021, 20:15
- 29.7K
Мабуть, серед картопляних страв деруни можна назвати однією з найпопулярніших, адже хрустка золотава скориночка мало кого може залишити байдужим
Юлія Каранковська поділилася цим чудовим рецептом, за яким оладки із картоплі виходять ніжними та золотистими, передає ТСН.
Інгредієнти:
- картопля — 1 кг
- яйця — 3 шт.
- цибуля — 3 шт.
- борошно — 2 ст. ложки
- часник — 2 зубчики
- олія для смаження
- чорний мелений перець
- сіль
Приготування
- Картоплю добре помийте, почистьте і натріть на дрібній тертушці. Також почистьте цибулю і теж натріть. Тріть цибулю і картоплю по черзі — цей лайфхак не дасть картоплі завчасно потемніти. Натерті овочі утворять багато соку, тому або відкиньте їх на сито, щоб сік трохи стік, або відтисніть руками.
- Додайте до картоплі і цибулі почавлений часник. Можна цей крок пропустити, якщо не любите його.
- Додайте у суміш яйця, борошно і спеції. Добре все перемішайте.
- Розігрійте пательню, налийте на неї олію, стиште вогонь і починайте викладати ваші деруни. Для цього набирайте ложкою картопляну суміш і викладайте на сковорідку, формуючи круглу оладку. Коли вони стануть золотистого кольору, переверніть. Посмажте так решту картопляної суміші.
- Подавати деруни найкраще теплими і зі сметаною.
Смачного!