Передплата 2024 «Добра кухня»

Вакцина AstraZeneca безсила проти “африканського” штаму COVID

  • 08.02.2021, 09:50
  • 524

У компанії AstraZeneca розповіли, що її вакцина від коронавірусу продемонструвала гірші результати проти штаму інфекції, який був знайдений в Південній Африці

Спираючись на дані від групи дослідників з Оксфорда, у виданні підкреслюють, що препарат показав вкрай слабкий захист від африканського штаму, який часто протікає в легкій або помірній формі, про це із посиланням на Financial Times передає Центр новин.

«При випробуванні фази I/II початкові дані показали обмежену ефективність проти легкої форми захворювання, головним чином проти південноафриканського варіанту B. 1.351», — заявив представник компанії.

Він уточнив, що Оксфордський університет вже почав адаптацію вакцини до цієї версії штаму вірусу. Очікується, що щеплення буде готове до осінніх поставок.

«Ми дійсно вважаємо, що наша вакцина може захистити від важких захворювань, оскільки нейтралізувальна активність антитіл еквівалентна активності інших вакцин від COVID -19, які продемонстрували активність проти важких захворювань, особливо коли інтервал дозування оптимізований до 8−12 тижнів», — підкреслили в компанії.

Схожі новини