Передплата 2024 «Добра кухня»

Новий штам COVID-19 зафіксували ще у трьох країнах

  • 20.12.2020, 18:35
  • 914

Всесвітня організація охорони здоров’я виявила новий штам коронавірусу в Нідерландах, Данії та Австралії. Майже тиждень тому таку саму мутацію вірусу COVID-19 зафіксували у Великій Британії

Про це інформує BBC.

Зокрема, європейське відділення ВООЗ заявило, що за межами Британії було зареєстровано більше десяти випадків інфікування.

Мутацію вірусу виявили в Австралії, Данії та Нідерландах. У Данії зареєстровано дев'ять випадків захворювання, в Нідерландах та Австралії — по одному.

ВООЗ стверджує, що новий штам коронавірусу поширюється швидше за початковий, однак не є більш смертоносним.

У Нідерландах рішення про заборону на в'їзд до Великої Британії ухвалили після того, як тести на COVID-19, зроблені в країні на початку місяця, показали ту саму нову мутацію коронавірусу, що й у Британії.

Читайте також: Мутація коронавірусу: чи варто боятися нових штамів?

Уряд Нідерландів заявив, що найближчими днями співпрацюватиме з іншими країнами-членами Європейського Союзу, щоб «обмежити ризик передачі нового штаму коронавірусу з Великої Британії».

Також у ВООЗ запевняють, що зараз тісно контактують із чиновниками Великої Британії щодо нової мутації вірусу.

На тлі поширення нового штаму коронавірусу, який виявили у Великій Британії 14 грудня, прем'єр-міністр країни Борис Джонсон заявив, що в Лондоні та південь Англії з 20 грудня вводять локдаун. Він заявив, що виявлена мутація вірусу може бути на 70% більш заразною.

Схожі новини