Передплата 2024 «Добрий господар»

Як приготувати вдома класичний глінтвейн: рецепт для лінивих

  • 18.09.2020, 20:15
  • 865

Коли на вулиці морозець, так і хочеться потішити себе гарячим та запашним глінтвейном

Смачно 24 підготував для вас класичний рецепт глінтвейну зі спеціями, який ви легко зможете приготувати вдома та зігріти ним не тільки тіло, але й душу.

Ми детально розповімо вам, як правильно варити глінтвейн вдома, які саме спеції до нього додати, щоб він вийшов справді смачним. Готуймо разом!

  • Гвоздика — 6 шт.
  • Запашний перець горошком — 5 шт.
  • Кардамон — 1 дрібка
  • Червоне сухе вино — 700 мл
  • Лимон — ½ шт.
  • Мелена кориця — 1 дрібка
  • Мускатний горіх — 1 дрібка
  • Мед — 1 ст. л.

  1. Для приготування глінтвейну вдома підготуйте 1,5 л каструлю, налийте в неї червоне сухе вино та поставте на невеликий вогонь. Коли вино трохи нагріється, додайте в нього мед, сік лимону та спеції. Для приготування класичного глінтвейну використовують такі спеції, як гвоздика, кардамон, мелений мускатний горіх, чорний перець горошком.
  1. Ретельно помішуйте вино зі спеціями в каструлі, доки не зникне піна, яка з’являється через додавання спецій. Головне не перегрійте напій, його не можна доводити до кипіння! Оптимальна температура для приготування глінтвейну 65−70 градусів.
  1. Зніміть каструлю з глінтвейном з вогню, накрийте кришкою та залиште настоюватись на 15−20 хвилин. Смачного!

Схожі новини