Як приготувати вдома класичний глінтвейн: рецепт для лінивих
- 18.09.2020, 20:15
- 973
Коли на вулиці морозець, так і хочеться потішити себе гарячим та запашним глінтвейном
Смачно 24 підготував для вас класичний рецепт глінтвейну зі спеціями, який ви легко зможете приготувати вдома та зігріти ним не тільки тіло, але й душу.
Ми детально розповімо вам, як правильно варити глінтвейн вдома, які саме спеції до нього додати, щоб він вийшов справді смачним. Готуймо разом!
- Гвоздика — 6 шт.
- Запашний перець горошком — 5 шт.
- Кардамон — 1 дрібка
- Червоне сухе вино — 700 мл
- Лимон — ½ шт.
- Мелена кориця — 1 дрібка
- Мускатний горіх — 1 дрібка
- Мед — 1 ст. л.
- Для приготування глінтвейну вдома підготуйте 1,5 л каструлю, налийте в неї червоне сухе вино та поставте на невеликий вогонь. Коли вино трохи нагріється, додайте в нього мед, сік лимону та спеції. Для приготування класичного глінтвейну використовують такі спеції, як гвоздика, кардамон, мелений мускатний горіх, чорний перець горошком.
- Ретельно помішуйте вино зі спеціями в каструлі, доки не зникне піна, яка з’являється через додавання спецій. Головне не перегрійте напій, його не можна доводити до кипіння! Оптимальна температура для приготування глінтвейну 65−70 градусів.
- Зніміть каструлю з глінтвейном з вогню, накрийте кришкою та залиште настоюватись на 15−20 хвилин. Смачного!