Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На ті самі граблі: в Івано-Франківську жорстко порушили карантин біля церкви (відео)

  • 08.04.2020, 11:15
  • 1 461

В Івано-Франківську, не зважаючи на посилені карантинні заходи через епідемію коронавірусу COVID-19, люди зібралися біля церкви і причащалися

Відео з натовпами парафіян в Facebook опублікував житель міста Максим Сич, передає OBOZREVATEL.

«Але в парках, скверах звичайно, збиратися так не можна (про годування з ложки я взагалі мовчу). В принципі не дивно, як це наша область і місто в лідерах поширення вірусу», — написав він.

Читайте також: «Однією ложечкою!». На задвір'ї львівських храмів потай причащають вірних

Зазначимо, що раніше глава ГУНП в Івано-Франківській області Володимир Голубош заявив, що людям заборонено перебувати на території біля церкви.

«Неможливо обмежити контакти, тому що по дорозі до церкви люди у будь-якому випадку контактують. На території біля церкви вони стоять на відкритому повітрі, але все одно спілкуються між собою. На підприємствах, де виробляють паски, вони будуть освячуватися представниками конфесій прямо на заводі, а в селах — люди зможуть винести кошик, поставити біля паркану, і представники релігійних конфесій пройдуться і освятять їх», — пояснив він.

Водночас Голубош підкреслив, що українці старше 60 років повинні перебувати вдома на самоізоляції.

Нагадаємо, що станом на ранок 8 квітня в Івано-Франківська області зафіксовано 198 випадків зараження вірусом. Померло 13 осіб, а видужало — 7. У 760 осіб підозрюють COVID-19.

Схожі новини