Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Італійці випробували препарат, ефективний у боротьбі з коронавірусом

  • 15.03.2020, 18:55
  • 27.1K

Італійські медики провели дослідження, які показують результативність препарату від ревматоїдного артриту в лікуванні нового коронавірусу COVID-19

Як передає Obozrevatel із посиланням на tg24.sky.it, випробування тоцилізумабу, також відомого як атлізумаб, пройшли в деяких лікарнях країни, зокрема в Неаполітанському інституті раку Паскаля.

Як пояснив онколог Паоло Асьерто, використання ліків дозволяє пацієнтам із COVID-19 відновити дихальну функцію.

Цей препарат зазвичай використовується для боротьби з інфекціями, викликаними ревматоїдним артритом, а також як імунологічна терапія під час лікуванні пухлин.

«Він показав, що ефективний проти пневмонії, викликаної COVID-19… Тоцилізумаб впливає на запалення, а не на вірус», — пояснив Асьерто. Він розповів, що перших двох пацієнтів цими препаратами почали лікувати у вівторок, а на наступний день вирішили дати їх ще двом інфікованим.

Зазначається, що препарат активний відносно рецептора інтерлейкіна-6, речовини, що виробляється організмом під час запалення і присутня на високому рівні у пацієнтів із ревматоїдним артритом.

«Випробування цих ліків — перше досягнення. Однак із наукового погляду необхідно провести експерименти з оцінкою параметра на значній вибірці суб'єктів», — додав Сільвіо Брусаферро, президент провідного науково-технічного органу Національної служби охорони здоров'я Італії Istituto Superiore di Sanità (ISS).

Схожі новини