Передплата 2024 ВЗ

ЩО Я роблю у зв'язку з наближенням пандемії коронавіруса COVID-19, - доктор Робб

Знаний американський фахівець у галузі вірусології поділився порадами для подолання коронавірусу

Доктор Робб — визнаний експерт в галузі біологічних зразків з понад 50-річним досвідом роботи в галузі молекулярної патології, вірусології та генетики. Він є консультантом-патологом в Національному інституті раку (NCI) та у відділі біологічних репозиторіїв і досліджень біологічних зразків.

Знаний фахівець написав листа колегам і ширшому колу громадськості, у якому виклав своє бачення проблем пандемії і можливих шляхів її подолання.

Подаємо його листа для читачів «ВЗ»

«Коли я був професором патології в Каліфорнійському університеті в Сан-Дієго, я був одним з перших молекулярних вірусологів в світі, який працював над коронавірусами (1970-ті роки). Я був першим, хто продемонстрував кількість генів, що містяться у вірусі. З тих пір я стежив за дослідженнями в області коронавирусу і його численними клінічними переносами в людську популяцію (наприклад, SARS, MERS) з різних тварин джерел.

Поточні прогнози його поширення в США тільки приблизні через недостатність даних по всьому світу, але, швидше за все, він буде широко поширений в США до середини-кінця березня і квітня.

Ось те, що я зробив, і ті запобіжні заходи, які я вживаю і буду робити. Це ті ж запобіжні заходи, які я використовую під час наших сезонів грипу, за винятком маски і рукавичок.

1) НІЯКИХ рукостискань! Використовуйте інші способи привітатися — кивок, зіткнення кулаками, ліктями і т.ін.

2) Використовуйте тільки свій кулак, щоб торкнутися вимикачів світла, кнопки ліфта і т. ін. Піднімайте дозатор бензину паперовим рушником або використовуйте одноразові рукавички.

3) Відкривайте двері закритим кулаком або стегном — не беріться за ручку рукою, якщо є інший спосіб відкрити двері. Особливо важливо для туалетів і дверей в публічних місцях.

4) Використовуйте дезінфікуючі серветки в магазинах, коли вони є в наявності, включаючи протирання ручки і дитячого сидіння в продуктових візках.

5) Мийте руки з милом впродовж 10−20 секунд і / або використовуйте дезінфікуючий засіб для рук на спиртовій основі, що містить більше 60% спирту щоразу, коли ви повертаєтеся додому з БУДЬ-ЯКОГО місця, де були інші люди.

6) Тримайте пляшку з дезинфікуючим засобом біля кожного входу в ваш будинок. І в вашому автомобілі для використання після заправки або дотику до інших забрудненим предметів, коли ви не можете відразу ж вимити руки.

7) Якщо можливо, кашляйте або чихайте в одноразову серветку і викидайте її. Використовуйте свій лікоть, тільки якщо немає іншої можливості. Одяг на вашому лікті буде містити інфекційний вірус, який може передаватися до тижня і більше!

Важливі зауваження:

Цей вірус поширюється великими краплями при кашлі та чханні. Це означає, що повітря не заразить вас!

АЛЕ всі поверхні, де ці крапельки приземляються, заразні в середньому впродовж тижня — все, що пов'язано з інфікованими людьми, буде заражено і потенційно заразне.

Вірус знаходиться на поверхні, і ви не заразитеся, якщо на ваше незахищене обличчя ніхто не буде прямо кашляти або пчихати.

Цей вірус має тільки клітинні рецептори для клітин легенів (він вражає тільки ваші легені). Єдиний шлях зараження вірусом — потрапляння через ніс або рот з вашої руки, кашель або чхання зараженого в ваш ніс або рот.

Чим я запасся до пандемії в США:

1) Запасіться зараз латексними / нітриловими рукавичками (підберіть відповідні розміри для вашої родини) для походів по магазинах, при використанні бензонасоса і всіх інших видів діяльності поза приміщеннями, коли ви вступаєте в контакт з забрудненими ділянками.

2) Запасіться зараз одноразовими хірургічними масками і використовуйте їх, щоб не доторкнутися до носа і / або рота (ми доторкаємось до носа / рота 90 разів у день, не знаючи про це!).

Це єдиний спосіб, яким цей вірус може заразити вас — він специфічний для легенів.

Маска не запобігатиме потраплянню вірусу при прямому чханні в ніс або рот — вона тільки захистить вас від дотику до носа або рота.

3) Запасіться зараз дезінфікуючими засобами для рук.

Схожі новини