Передплата 2024 ВЗ

Гройсман заявив, що Україна може перетворитися з покупця газу в експортера

  • 26.02.2019, 12:47
  • 356

Досягнення енергетичної незалежності України є одним із стратегічних завдань уряду. При цьому країна в майбутньому може перейти від імпорту до експорту енергоресурсів.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час 10-го ювілейного Міжнародного енергетичного форуму, який відбувається в Києві, повідомляє «Сегодня».

Глава уряду підкреслив, що будь-яке гальмування програми нарощування видобутку ресурсів, перш за все, газу — річ неприпустима.

«Для нас важливо досягти енергонезалежності, — сказав Гройсман. — І ми знайдемо можливості, щоб національна газовидобувна компанія („Укргазвидобування“) була ефективною і досягла цілей, які стоять перед державою в цілому. Наше завдання — більше добувати і виробляти, ефективно споживати і з країни-імпортера перетворитися в країну, яка забезпечує ресурсом себе сама».

За словами Гройсмана, забезпечення повного обсягу потреб власним газом дозволить ввести нові формули справедливого ціноутворення на блакитне паливо.

«Зараз треба використовувати всі можливості, — додав прем'єр-міністр. — За найближчі 5 років ми можемо досягти мети, яка стоїть перед нами — забезпечити себе ресурсами, забезпечити стійкість енергосфери і закріпити енергонезалежність».

Схожі новини