Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Картинна галерея — у під’їзді житлового будинку!

Тепер у цю «хрущовку» в Дніпрі ходять як на екскурсію.

У під’їзді звичайної «хрущовки» у Дніпрі мешканці вирішили влаштувати справжню картинну галерею — на стінах розвісили картини, а на підвіконнях поставили квіти і книги.

Поштовх для перетворення під’їзду на культурну оазу дав оперний співак, а віднедавна ще й відомий кулінар Самвел Адамян. Шанувальники надарували йому багато картин, які вже не було куди вішати у квартирі, тому він і вирішив прикрасити ними під’їзд.

«Усі вже не було куди вішати, — каже пан Адамян. — А заховати картини у шафу чи викинути — негарно. У нас якраз нещодавно зробили ремонт у під’їзді, от і вирішив прикрасити якось сходові майданчики. Тільки повісив, виходжу через пів- години — а на стіні вже більше картин».

Як з’ясувалося, ідею Самвела підтримала його сусідка, журналістка Оксана Олейникова, яка нещодавно захопилася живописом і вирішила поділитися власними малюнками.

«Боялася, мешканці будуть незадоволені, хтось міг сказати, що картини їм заважають, — каже Оксана. — Але сусіди виходили і запитували, чи мені вистачає цвяшків і чи не потрібна допомога».

Самвел і Оксана прикрасили під’їзд майже трьома десятками картин. Сусідам це сподобалося, і вони вирішили долучитися. До декору додалися дзеркала, а на підвіконнях з’явилися квіти і книжки.

Після того, як новина про картинну галерею розлетілася містом, у будинок почали приходити відвідувачі. Хтось навіть купив одну з Оксаниних картин.

Схожі новини