Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Моя єдина зброя — це пензель і фарба»

У Львові відкрили виставку «Мала ретроспекція» художника Любомира Медвідя

Фото автора
Фото автора

Сьогодні, 20 червня, у галереї «Shum Art Gallery» (площа Старий Ринок, 7) відкрили виставку «Мала ретроспекція» художника Любомира Медвідя. Ознайомитись з роботами можна ознайомитись впродовж 2 місяців, втім художник анонсує зміни в експозиції, адже вся творчість, починаючи з 60-тих років фізично не могла бути представлена.

Художник Любомир Медвідь вибрав твори з різних періодів творчості, зокрема: Периферії, Евакуації, Блудний син, Terra Incognita, Ad Hominem.

«Мистецтво — це єдине, що мене спасає у цей нелегкий час. Коли я працюю, переводжу свою основну увагу від всіх речей, які мене печуть. Моя єдина зброя — це пензель і фарба. Я хотів би, щоб зброя служила для доброї справи. Очевидно, що я не малюю картин, які би були прямою реакцією на ту чи іншу ситуацію на лінії фронту. У мене більш обширний погляд на речі, я хочу докопатись до глибин людської свідомості, яка дозволила в ХХІ столітті розпочати в центрі Європи оту жахливу катастрофу, яка відбулась з приходом військ на нашу територію. Є якісь глибинні причини, що сталось з нашою цивілізацією, як вона могла дожити до такого стану», — поділився у коментарі «ВЗ» художник Любомир Медвідь.

На відкриття виставки завітали митці та поціновувачі мистецтва.

Схожі новини