Передплата 2024 ВЗ

Хто замінить «Дніпро-1» в УПЛ?

Після того як «Дніпро-1» знялося зі сезону-2024/2025 Української Прем'єр-ліги (УПЛ) залишилося одне вакантне місце. Для визначення володаря путівки до елітного дивізіону вперше в Україні пройде перехідний турнір за участі чотирьох клубів

Момент контрольної гри «Руху» та австрійського «Хартберга». У грі автор одного з голу «жовто-чорних» Остап Притула. Фото fcruhlviv.com
Момент контрольної гри «Руху» та австрійського «Хартберга». У грі автор одного з голу «жовто-чорних» Остап Притула. Фото fcruhlviv.com

Спочатку, 19 липня, відбулися Загальні збори учасників УПЛ, які розглянули лист СК «Дніпро-1» про зняття зі змагань у сезоні-2024/2025 та задовільнили його прохання. А 22 липня, взявши за основу одну з пропозицій УПЛ, Виконком Української асоціації футболу затвердив рішення про те, що команда, яка замінить «Дніпро-1» в УПЛ, визначиться в перехідному турнірі за участі чотирьох клубів.

Це «Минай» (Минай) і «Металіст 1925» (Харків), які за підсумками минулого сезону вилетіли з УПЛ та команди Першої ліги «Лівий берег» (Київ) та «Епіцентр» (Кам'янець-Подільський), які 29 травня та 2 червня за підсумками матчів плей-офф за право грати в УПЛ могли підвищитися в ранзі, але поступилися відповідно «Оболоні» та «Вересу». Турнір складатиметься з півфіналів та фіналу. Спочатку, 26 липня, відбудуться матчі «Лівий берег» — «Металіст 1925» та «Епіцентр» — «Минай». А 30 липня переможці цих пар в очному протистоянні визначать останнього учасника сезону-2024/2025, старт якого запланований 3 серпня.

Продовжують відбуватися кадрові зміни в «Карпатах», які за підсумками минулого сезону здобули пряму путівку до УПЛ. Замість Мирона Маркевича новим керманичем львівського клубу став 37-річний Владислав Лупашко, який вивів «Інгулець» до УПЛ, а під час міжсезоння очолив юнацьку команду «Карпати». Лупашко свого часу в статусі гравця в складі «Борисфена», донецького «Металурга», «Львова», «Оболоні», «Маріуполя», «Зірки» та «Інгульця» провів в УПЛ 104 гри (2 голи). Залишили розташування «зелено-білих» ще 7 гравців: Олександр Мизюк, Денис Галенков, Єгор Демченко, Єгор Картушов, Юрій Романюк, Віталій Равлик та Андрій Кожухар, який вже став новачком «Вереса».

Завершився тренувальний збір «Руху» в Словенії з двома виїздами до Австрії. У заключному спарингу рухівці перемогли в гостях австрійський «Хартберг» з рахунком 2:0. У складі підопічних Віталія Пономарьова голи забивали Ростислав Лях та Остап Притула. Після повернення до Львова «Рух» проведе ще два контрольні матчі: 27 липня з «Агробізнесом», а суперник у спарингу 3 серпня ще уточнюється. Нагадаємо, що перший тур нового сезону в УПЛ рухівці пропускають, бо троє гравців: Олег Федор, Ігор Краснопір та Олексій Сич задіяні в олімпійській збірній України.

«Шахтар» 26 та 27 липня проведе ще два спаринги в хорватському Загребі - з місцевим «Динамо». «Кривбас» на зборах у Словенії зіграв внічию з клубом ОАЕ «Аль-Батаех» — 1:1. «Зоря» під час словенських зборів перемогла саудівський «Аль-Раед» з рахунком 3:2. «Колос» в один день у Бучі та Ковалівці провів дві зустрічі з «Вересом», здобувши перемогу з рахунком 3:0 та зігравши внічию 1:1.
«Полісся» підписало контракти з двома молодими гравцями. Це 18-річний конголезець Джері Йока, який виступав за клуб RCM з другої ліги Конго та 20-річний вихованець ФК «Львів» Богдан Панчишин, який виступав за друголіговий «Звягель». Ряди «Чорноморця» поповнили два новачки: Богдан Білошевський, який виступав за «Олександрію» та Денис Янаков — з «Вересу».

Схожі новини