Передплата 2024 «Добрий господар»

Виставка собак «Осінній Львів»: Американська акіта зараз є мега-популярною

П’ятсот собак різноманітних порід стали учасниками Міжнародної кінологічної виставки «Осінній Львів», яка відбулася цими вихідними у львівському манежі СКА.

Організатор — Львівський міський осередок Всеукраїнської громадської організації Кінологічна спілка України «Племінний Центр».

Аби продемонструвати своїх чотирилапих улюбленців, приїхали гості з-за кордону — Польщі, Білорусі, Словаччини, Румунії, Естонії та навіть із Фінляндії. Усі ділилися враженнями, казали, що люблять приїздити до Львова, бо бачать, що наші собаководи роблять помітні успіхи у розведенні породистих тварин.

Одна з найдавніших собачих порід світу має запаморочливу назву - Ксолоїтцкуїнтлі
Одна з найдавніших собачих порід світу має запаморочливу назву - Ксолоїтцкуїнтлі

Породи собак були представлені надзвичайно різноманітні — більше ста. Найбільше було американської акіти, яка зараз є мега-популярною. Не поступається їй популярністю чіхуа-хуа та померанський шпіц. Традиційно залишається популярною німецька вівчарка. Про це «ВЗ» розповіла керівник Львівського міського осередку Кінологічної спілки «Племінний центр» Вікторія Погодіна.

Упродовж двох днів львівські собаководи й гості нашого міста спостерігали за шоу 2xFCI-CACIB. Це були покази порід американської акіти, а також однієї з найдавніших собачих порід світу із запаморочливою назвою Ксолоїтцкуїнтлі. А крім того — такої породної цікавинки, як континентальний той-спанієль-папільйон. Виступали також господарі зі своїми німецькими боксерами. Собак судило міжнародне журі. Враховували зріст, поставу та фізичну будову.

Ще одна породна цікавинка - континентальний той-спанієль-папільйон
Ще одна породна цікавинка - континентальний той-спанієль-папільйон

Виставка собак — це прекрасна нагода відпочити усією родиною. Пані Наталя завітала на виставку з чарівними донечками Яною і Монікою. Дівчатка захоплено спостерігали, як господині розчісували своїх собачок, готуючи до виступу на рингу. Ось маленька Білосніжка — болонка з брошкою. Яна захоплено вигукує: «Я хочу таку». А Моніці більше сподобався шоколадний пудель.

Гордовито походжали господарі зі своїми акітами. Ці тварини не можуть залишити нікого байдужим. Пан Олег розповідає про свого друга Тінга. Каже, ім’я придумали разом зі сином Максимом. «Тінг» у перекладі зі східного означає — «граційний». Саме син дуже хотів акіту, навіть вивчив усю історію цієї японської породи. Песика купили в Польщі й зараз залюбки вивозять на виставки свого півторарічного красеня.

Фото Євгена КРАВСА

Схожі новини