Передплата 2024 ВЗ

Халвовий пляцок

Рецепт

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

100 г халви, 450 г сиру хо­рошої якості, 200 мл молока, 2 пласкі ст. ложки порошку ванільного пудингу, 4 плас­кі ст. ложки картопляного крохмалю, 100 г масла, ½ склянки цукру, печиво з ка­као або шоколадне, дрібні желейки або мармелад — для декору, улюблений крем, цу­крова пудра.

Форму (20×20 см) вистелити пергаментом, а на нього — пе­чиво.

Змішати халву, сир (тричі протертий крізь сито). Молоко ретельно змішати з пудингом і крохмалем.

У каструлі з товстим дном розтопити масло з цукром. Зменшити вогонь і додати сир з халвою, а через деякий час молоко, змішане з пудингом. Енергійно перемішати ручним вінчиком, доки маса не стане однорідною і не почне гусну­ти, часто помішуючи. Це займе кілька хвилин.

Масу налити на дно з печива. Залишити, поки не охолоне. На ледь теплу масу викласти шар печива. Коли охолоне, постави­ти в холодильник, бажано на ніч.

Опісля злегка притрусити цу­кровою пудрою, нарізати і оздо­бити кремом та мармеладом.

Схожі новини