Передплата 2024 ВЗ

Корисні солодощі: як приготувати домашній мармелад із яблук

Яблука багаті на пектин. А цю речовину дієтологи називають "санітаром людського організму", бо вона не лише позбавляє від неправильного холестерину, але навіть здатна виводити радіонукліди і токсини

Рецепт мармеладу без цукру:

  • 1 кг яблук;
  • 50 мл води;
  • 15 г желатину (чи агар-агару);
  • кунжут і кокосова стружка.

Приготування:

Яблука помити і нарізати невеликими слайсами, попередньо вирізавши серцевину. Скласти скибочки в каструлю, на дно налити трохи води, накрити кришкою і тушкувати приблизно півгодини після закипання до м’якості.

Зварені яблука перебити блендером в однорідну масу. Знову поставити на вогонь і випарувати всю зайву рідину.

Додати желатин чи агар-агар у пюре. Прямокутну форму для випічки вистелити пергаментом, змастити його маслом і перекласти у форму пюре тонким шаром.

Опісля мармелад треба висушити. Зробити це можна в духовці при 50 градусах протягом декількох годин чи поставити на кілька днів під рушник.

Пласт мармеладу нарізати на невеликі кубики, покрити коксовою стружкою чи кунжутом.

Читайте також: Пастила з гарбуза

Схожі новини