Передплатити

Пастила з гарбуза

Рецепт від "Доброї кухні"


Пастила з гарбуза
  • 250 г гарбуза
  • 100 мл води
  • укор і прянощі — до смаку

Потрібну кількість гарбуза почистити, зрізавши жорстку шкірку, і вийняти внутрішню частину з насінням.

М’якоть нарізати на приблизно однакові шматочки. Гарбуз покласти в каструлю, влити трохи води і поставити на вогонь. Коли вода закипить, то зменшити його до мінімуму і тушкувати гарбуз до м’якості.

Можна додати цедру лимона або апельсина, трохи яблук, тушкувати разом з гарбузом.

Як варіант гарбуз можна запекти, зварити, приготувати в пароварці.

М’який гарбуз подрібнити на пюре за допомогою блендера.

Додати прянощі до смаку (корицю, кардамон, ваніль, мускатний горіх, мелений імбир), якщо гарбуз несолодкий, то можна покласти трохи цукру або меду.

Готове пюре викласти на пергамент рівним шаром.

Підсушити гарбузове пюре в духовці при 50 °C до потрібного ступеня м’якості. Готову пастилу з гарбуза нарізати невеликими шматочками.

Більше рецептів тут