Передплата 2024 «Добра кухня»

Принцеса Вельська розпочала боротьбу з раком

Діагноз Кейт Мідлтон тримали у таємниці. Аж поки хтось не спробував поцупити з клініки її медичні документи…

Про те, що лікується від онкологічного захворювання, принцеса Кейт розповіла у спеціальному відеозверненні. Фото BBC Studios
Про те, що лікується від онкологічного захворювання, принцеса Кейт розповіла у спеціальному відеозверненні. Фото BBC Studios

Не встигли у Великий Британії «переварити» новину про онкологічне захворювання короля Чарльза ІІІ, як дізналися, що така сама біда спіткала його невістку Кейт Мідлтон — дружину старшого сина монарха, принца Вільяма — Кейт Мідлтон. У середині січня принцесі зробили в лондонській приватній клініці операцію на черевній порожнині. Операція, як повідомляв Букінґемський палац, пройшла успішно, але до виконання своїх обов’язків членкині королівської родини Кейт так і не повернулася… Діагноз принцеси тримали у таємниці, аж поки, як спекулює британська преса, хтось не спробував викрасти з тієї клініки її медичні документи… Про те, що хвора на рак, Кейт розповіла нації сама — у спеціальному телезверненні.

Принцеса Вельська розповіла, зо­крема, що почувається добре, і го­това до тривалої боротьби з підступ­ною хворобою. «Моя медична команда порадила мені пройти профілактичну хі­міотерапію, — заявила Кейт Мідлтон. — За­раз я на ранніх стадіях лікування». За сло­вами принцеси, коли вона дізналася свій діагноз, то пережила «величезний шок». У тій складній ситуації, розповіла Кейт, їй допомогла підтримка коханого чолові­ка. «Ми з Вільямом зробили все можли­ве, щоб упоратися з цим на благо нашої сім'ї», — зазначила принцеса Вельска.

Як розповіла британцям Кейт Мід­лтон, найважче було пояснити усю си­туацію трьом їхнім дітям — Джорджеві, Керолайн і Луї… Принцеса також запев­нила, що після одужання з радістю по­вернеться до виконання своїх обов’язків як членкиня королівської родини. Але за­раз, мовляв, мусить зробить павзу…

«Я від самого початку стверджува­ла: якщо така відповідальна й сумлінна особа, як принцеса Вельська, кидає свої обов’язки, яких у неї дуже багато, і зникає, то це означає, що вона серйозно хвора, — розповіла TVP польська експертка Віолєт­та Вільк-Турська. — Чому ми відразу не ді­зналися, що відбувається? Бо Кейт був потрібен час, аби звикнути до цієї хворо­би. І щоб підготувати своїх дітей, що, ма­буть, було з її точки зору найважливішим».

Британський король Чарльз III, який сам бореться з раком, першим публічно побажав принцесі Вельській якнайшвид­шого одужання. «Я дуже пишаюся своєю коханою невісткою», — наголосив Чарльз ІІІ. Свою підтримку Кейт Мідлтон також висловили, зокрема, прем'єр-міністр Сполученого Королівства Ріші Сунак, лі­дер опозиції Її Величності Кейр Стармер, голови урядів Шотландії, Вельсу й Північ­ної Ірландії, спікер Палати громад бри­танського парламенту Ліндсі Гойл і пре­зидент США Джо Байден.

«Принцеса Кейт Мідлтон і її чоловік, принц Вільям, неймовірно зворушені до­брими словами жителів Сполученого Ко­ролівства, усієї Співдружності Націй та цілого світу у відповідь на послання Її Ви­сокості», — повідомив речник Кенсінґтон­ського палацу. За його словами, Кейт і Вільям також вдячні «за розуміння їхньо­го прохання щодо збереження приват­ності» у цей нелегкий для них час.

«Тонкий натяк» безцеремонним па­параці? Коли після січневої опера­ції принцеса Вельська кілька тижнів не з’являлася на публіці, бульварні видання спекулювали, що усе через коханку Ві­льяма, про яку начебто дізналася Кейт… Очевидно, принцеса Вельська не бажає, аби її боротьбу з хворобою супроводжу­вали схожі «сенсації» у таблоїдах. Але чи зможуть ті стриматися?..

Як припускають британські ЗМІ, мо­лодший син короля Чарльза ІІІ, принц Гаррі, та його дружина-американка Ме­ґан Маркл дізналися про хворобу прин­цеси Кейт разом із рештою світу, тобто з її телезвернення. Мовляв, стосунки Ві­льяма й Гаррі настільки погані, що брат братові нічого не розповідав… Нагадає­мо, кілька років тому Гаррі й Меґан від­мовилися від виконання обов’язків чле­нів британської королівської родини й переїхали жити в Каліфорнію (США). Гар­рі образився на своїх родичів, мовляв, у Букінґемському палаці до його дружи­ни-кіноакторки ставилися упереджено. Через це молодший син Чарльза ІІІ на­віть закидав королівський родині… ра­сизм (батько Меґан — афроамерика­нець). Згодом були скандальні мемуари Гаррі, у яких той розповів, зокрема, про запеклі сварки з Вільямом. А на корона­ції Чарльза ІІІ на балконі, куди за традиці­єю вийшла привітати підданих уся коро­лівська родина, Гаррі й Меґан не було…

«Бажаємо Кейт одужання й сподіває­мося, що зможемо зробити це приват­но й у спокої», — заявили принц Гаррі й Меґан Маркл, дізнавшись про хворобу принцеси Вельської. Гаррі також повідо­мив, що має намір полетіти до Лондона, аби особисто підтримати Кейт.

«Можливо, це особливий знак для ко­ролівської сім'ї? — припускає пані Вільк-Турська, говорячи про хворобу принце­си Вельської. — Можливо, треба знову возз'єднатися й забути про те, що стало­ся з Гаррі?». Час покаже…

Довідка «ВЗ»

42-річна Кетрін Мідлтон познайомила­ся з принцом Вільямом 2001 року. У жов­тні 2010-го Вільям їй освідчився, і Кейт сказала «так». Вони одружилися у квітні 2011 року у Вестмінстерському абатстві. Телетрансляцію шлюбної церемонії Кейт і Вільяма подивилися в цілому світі близь­ко трьох мільярдів людей.

У подружжя троє дітей — принц Джордж, принцеса Керолайн і принц Луї. У черзі спадкоємців британського пре­столу вони відповідно на другому, третьо­му й четвертому місцях. А першим є чоло­вік Кейт Мідлтон, принц Вільям — старший син короля Чарльза III.

Схожі новини