Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Берліні росіяни підтримували окупантів

Українська громада закликала німецьку владу покарати тих, хто стимулює війну

Минулої неділі, коли весь світ жахнувся від фото замордованих російськими військовими мирних жителів українського міста Бучі, на вулицях німецького Берліна відбувся масовий... проросійський автопробіг.

Водії чотирьох сотень автівок, за кермом яких були вихідці із країни-агресора, прикрасили свої машини символікою рф та її військово-повітряних сил, прапорами неіснуючого срср, транслювали через динаміки російські й радянські пісні, голосно сигналили. А ще демонстрували символіку Z, під якою рашисти вторглися і чинять безчинства у суверенній Україні... Проїжджаючи вулицями німецької столиці, симпатики кремля відверто виказували свою підтримку діям диктатора путіна, схвалювали влаштований ним геноцид українського народу.

Українці, які живуть на території Німеччини, вкрай обурені такою цинічною акцією. Пообіцяли звернутися у берлінський сенат - із вимогою заборонити у місті публічні заходи з використанням російських стягів і покарати тих, хто підтримує російську агресію проти України, нагнітає військову істерію.

Негативно відреагували на цей рашистський шабаш і німецькі високопосадовці. Ось лише кілька їхніх цитат, які навело видання Der Spiegel.

Міністр внутрішніх справ землі Північна Рейн-Вестфалія Герберт Реуль:

“З огляду на звірства і фотографії останніх кількох днів, я особисто не можу зрозуміти, як можна стати на бік воєнного злочинця”.

Міністр внутрішніх справ землі Тюрингія Георг Маєр:

“Такий автомобільний парад нестерпний і більше не має відбуватися”.

Експерт міністерства внутрішніх справ Стефан Томае:

“Публічне схвалення російської загарбницької війни проти України є кримінальним злочином. Тому можливість притягнення до кримінальної відповідальності в будь-якому випадку має бути розглянуто”.

Федеральний міністр юстиції Марко Бушман:

“За схвалення війни може загрожувати штраф і позбавлення волі на строк до трьох років”.

З огляду на розгул російських радикалів українці звернулися до місцевої поліції з проханням контролювати безпеку на вулицях. Адже у Берліні та в інших німецьких міст живе чимало біженців з України, які можуть стати жертвами нападів з боку тих, хто толерує російську війну.

Заради справедливості слід сказати, що з початком російської агресії в Німеччині постійно відбуваються велелюдні антивоєнні мітинги на підтримку України. Німці вимагають від федеральної влади своєю санкційною політикою вплинути на окупантів, надати українцям необхідну їм зброю для спротиву.

Читайте також: Цінності для поляків важливіші, ніж ціни

Схожі новини