Передплата 2024 «Добрий господар»

Європарламент прийняв резолюцію щодо прав біженців

  • 09.09.2015, 09:23
  • 1 559

Європарламент прийняв незаконодавчу резолюцію, в якій висловлюється стурбованість тим, що основні права біженців, які шукають притулку в ЄС, можуть бути порушені.

Про це повідомляється на офіційному сайті Європарламенту.

"За основу своєї міграційної політики Євросоюзу та його держави-члени повинні прийняти солідарність і повагу до фундаментальних прав мігрантів та шукачів притулку. Потрібно гарантувати основний мінімальний рівень життя, необхідний для дотримання громадянських, економічних, культурних та соціальних прав для найуразливіших та соціально незахищених верств населення", - йдеться у повідомленні.

Також зазначено, що країни ЄС повинні прийняти "енергійні і примусові заходи щодо запобігання подальших трагедій на морі".

Депутати, які прийняли резолюцію, закликають до створення ефективної та узгодженої системи надання притулку в Євросоюзі для справедливого розподілу біженців між вхідними в нього країнами. У резолюції також засуджуються заходи безпеки, прийняті на кордонах ЄС, де прикордонний контроль «іноді приймає форму стін з колючим дротом».

«Потрібно гарантувати основний мінімальний рівень життя, необхідний для дотримання громадянських, економічних, культурних і соціальних прав для найбільш вразливих та соціально незахищених верств населення», — йдеться в документі.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини