Передплата 2024 ВЗ

«Результати виборів в Європарламент — це поразка путіна»

  • 11.06.2024, 09:26
  • 361

Петро Порошенко в ефірі телеканалу «Прямий» заявив, що результати виборів до Європарламенту стали поразкою путіна і перемогою проукраїнських політичних сил. Порошенко щиро привітав Європейську народну партію із перемогою — як відомо, «Євросолідарність» є частиною політичної родини ЄНП

«Чому це важливо для України? Перш за все, і я хотів би, щоб усі чітко це розуміли, що дуже розраховував на перемогу путін. Він розраховував на те, що Європа втомиться від України, що Європа зрадить своїм цінностям. І що популісти зможуть, в тому числі базуючись на російських грошах і на російських меседжах, забезпечити поразку Європи і поразку України. Цього не тільки не сталося — представництво Європейської народної партії наростило свою кількість депутатів», — констатував Петро Порошенко.
«Друга позиція — перемогли проукраїнські і проєвропейські сили. Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вже проводить переговори, щоб проєвропейська і проукраїнська коаліція і соціал-демократів, і лібералів, була сформована із суттєвим запасом як більшість у Європарламенті», — говорить пʼятий президент.

«Чому це так важливо? Хочу нагадати всім, що рішення про надання нам зброї було проголосоване першим у Європарламенті. Внаслідок нашої роботи, в тому числі і за ініціативи Європейської народної партії, було проголосовано позицію щодо запрошення України до НАТО. Хочу нагадати, що і безвізовий режим свого часу був ініційований та підтриманий Європейським парламентом. І виділення Україні 50 мільярдів євро, і фінансування переозброєння та безпеки — всі ці рішення були рішеннями Європарламенту», — зазначає лідер «Євросолідарності».

"Хто програв? Програв путін і програли популісти. Європа в черговий раз показала свою відданість позиціям цінностей. І для мене це особисте свято", — наголосив Порошенко.

Схожі новини