Передплата 2024 ВЗ

«Це хамство — один мільйон гривень застави за вбивство 12 майданівців!»

Одіозна суддя обрала невиправдано м’який запобіжний захід командиру львівського «Беркуту» Пацеляку

Суддя Константінова оголошує рішення про те, що "беркут" Пацеляк може вийти із СІЗО під заставу у мільйон гривень. Скріншот із відео Роксоляни Хмари.
Суддя Константінова оголошує рішення про те, що "беркут" Пацеляк може вийти із СІЗО під заставу у мільйон гривень. Скріншот із відео Роксоляни Хмари.

Вчора, 15 серпня, близько опівночі Печерський райсуд м. Києва, за клопотанням Офісу Генпрокуратури, повторно взяв під варту на 60 днів колишнього командира львівського «Беркута» підполковника Ростислава Пацеляка. Щоправда — із правом внести грошову заставу у розмірі 1 млн грн і вийти на волю під особисте зобов’язання…

Таке доволі ліберальне рішення судді Крістіни Константінової викликало великий подив як у представників звинувачення, так і в активістів Майдану, які були присутні на засіданні. Адже Пацеляку інкримінують тяжкий злочин, йому повідомлено підозру у вбивстві 12 і пораненні свинцевою картеччю 8 мітингувальників…

— Це хамство! — вигукнула на адресу судді громадська активістка, вдова Степана Хмари пані Роксоляна. — За 12 смертей дати один мільйон гривень застави — знущання з закону. За вчинені злочини Пацеляку світить довічне ув’язнення!

— Грошима людське життя не вимірюють! — своєю чергою прокоментував рішення судді прокурор Денис Іванов.

47-річну Крістіну Константінову називають одіозною суддею. Свого часу вона затягнула з видачею дозволу на отримання інформації про телефонні розмови Януковича. Аналіз цих розмов міг допомогти прокурорам виявити осіб, які допомагали втекти диктатору.

Константінова допомагала переховуватися від слідства скандальному судді Майдану Віктору Кицюку. Зберігала в себе вдома його речі, кошти та документи — щоб не допустити їх арешту та вилучення у ході слідчих дій. Кицюка називають цивільним чоловіком Константінової…

Ця суддя без правових підстав санкціонувала обшуки в активістів Автомайдану, відправляла під домашній арешт учасників акції проти політичних репресій, зокрема, Романа Ратушного, який згодом загинув на фронті. У лютому 2020 року виносила рішення про силовий привід у суд п’ятого президента Петра Порошенка. У «справі Шеремета» вона засекречувала від громадськості сумнівну експертизу Бірча.

Були й корупційні моменти в її діяльності - всупереч закону не задекларувала вартість авто, яким користується…

Оповита гучними скандалами і донька судді Константінової - Настя, випускниця юрфаку. Українців вона обзивала «бидлом», виправдовувала російську окупацію Криму.

Схожі новини