Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Олексія Тандира, який збив нацгвардійця на блокпості, звільнили

  • 06.08.2024, 13:30
  • 209

Вища рада правосуддя звільнила суддю Макарівського районного суду Олексія Тандира, якого обвинувачують у смертельній ДТП.

Олексій Тандир. Фото із сайту Бабель
Олексій Тандир. Фото із сайту Бабель

Про це повідомила пресслужба Вищої ради правосуддя.

Причина звільнення — «вчинення істотного дисциплінарного проступку», що є несумісним зі статусом судді.

26 травня 2023 року голова Макарівського райсуду Київської області Олексій Тандир на Lexus ES350 за три хвилини до початку комендантської години збив 22-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка, який чергував на блокпості (Берестейський проспект — вʼїзд у Київ з Житомирської траси). Від удару Вадима відкинуло на 30 метрів. Він головою пробив лобове скло і миттєво помер. Після аварії Тандир перебуває в СІЗО. Його справу слухають у Святошинському суді Києва. Тандиру загрожує до 10 років увʼязнення.

Експертиза встановила, що Олексій Тандир замість сечі здав на аналіз воду і слину — так він намагався сфальсифікувати експертизу, щоб та не довела стан спʼяніння на момент ДТП.

15 грудня 2023 року джерела писали, що Олексій Тандир переоформив майно на дружину і розлучився з нею. Фактично він позбувся майна, про арешт якого просила родина загиблого нацгвардійця. 20 грудня суд наклав арешт на земельну ділянку і гроші Тандира, що на його банківському рахунку. В арешті квартири й паркомісця, які Тандир переписав на дружину, суд відмовив.

Тандир перебуватиме під вартою щонайменше до 31 серпня 2024 року.

Схожі новини