Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Зупинися і… цілуйся»

Новий наказовий знак установили на півдні Італії - у «романтичному місті» Портічі

На круглому блакитному знаку, схожому на дорожній, намалювали губи й сердечка. Cуцільна романтика... Фото ladige.it
На круглому блакитному знаку, схожому на дорожній, намалювали губи й сердечка. Cуцільна романтика... Фото ladige.it

У приморському парку італійського Портічі, розташованого на березі Неаполітанської затоки, встановили новий наказовий знак. У блакитному колі два написи. Угорі - «Портічі, романтичне місто», а внизу — Fermarsi e Baciarsi, тобто «Зупинися й цілуйся».

На круглому знаку, дуже схо­жому на дорожній, також на­малювали губи й сердечка. І справді, суцільна романтика… Як інформують ЗМІ італійсько­го регіону Кампанія, авторами креативної ідеї є двоє депутатів міської ради Портічі.

«Одного вечора я зупинив­ся на нашій прекрасній, щойно відкритій набережній, аби по­милуватися заходом сонця, — розповів депутат Даріо Фор­мікола. — І тоді мені спало на думку, що нам би знадобив­ся тут такий дорожній знак». За словами депутата міськра­ди, пейзаж, який відкриваєть­ся з набережної Портічі, про­тягом століть надихав багатьох художників. А значить, закоха­ним (зокрема туристам) це міс­це також має сподобатися…

Своєю ідеєю Формікола по­ділився з колегою, і вони підго­тували офіційну заявку на вста­новлення нового дорожнього знака. А потім презентували її міському голові й начальни­ку управління дорожнього руху мерії Портічі.

Пропозицію двох депутатів також підтримала голова офі­су з питань захисту довкілля та якості життя у місті Флоринда Верде. «У такий спосіб ми під­креслили романтичний аспект, який завжди вирізняв наше море й нашу панораму», — вва­жає чиновниця. Чи стане новий знак популярною туристичною атракцією Портічі? Час покаже. Шанси на це є, і чималі.

Схожі новини