Передплата 2024 «Добрий господар»

Магнітні бурі на 12 — 18 серпня 2024 року

За попередніми прогнозами учених, цього тижня космічна погода очікується доволі нестабільною. Дням зі слабким рівнем геомагнітної насиченості магнітосфери Землі прийдуть на зміну дні із помірним, і завершиться тиждень сильним збуренням геомагнітного фону нашої планети

Слабкий рівень геомагнітної напруженос­ті прогнозують лише 12, 13, 14 серпня. У ці дні особи із підвищеною чутливістю до впливу маг­нітосфери можуть відчувати підвищену дратівли­вість та нервозність, зниження концентрації ува­ги, запаморочення та нудоту, зниження апетиту, погіршення настрою та депресію, втому та слаб­кість, безсоння та порушення сновидінь, підвище­ну чутливість до змін погоди, погіршення пам’яті та концентрації, утруднення прийняття рішень.

Помірний рівень геомагнітної напруженос­ті, як передбачають учені, слід очікувати 15, 16, 17 серпня. У ці дні особи, чутливі до впливу маг­нітосфери, можуть відчувати головний біль та мі­грень, підвищену чутливість до звуків та світла, агресивність та дратівливість, емоційну неста­більність, серцеві проблеми та аритмію, підвище­ний кров’яний тиск.

Сильного геомагнітного збурення, за пе­редбаченнями учених, слід очікувати 18 серп­ня. У цей день особи, чутливі до впливу магнітос­фери, можуть відчувати запаморочення та втрату рівноваги, утруднення координації рухів.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляйте на свіжому повітрі, вживайте достатньо води, від­мовтеся від шкідливої їжі та напоїв, намагайте­ся не перевтомлюватися та уникати стресів, три­майте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчуваєте посиле­не нездужання — звертайтеся до лікаря.

P. S. Це — попередній прогноз. Він не стовід­сотково достовірний. Адже спророкувати рап­тові спалахи на всесвітньому Світилі, їхню силу і наслідки впливу на нашу планету завчасно не­можливо. Найчіткіше про зміни геомагнітного поля Землі і їхній вплив на людей науковці можуть повідомляти за 3−2 дні до їх настання.

Схожі новини