Передплата 2024 «Добрий господар»

Ужгородський розробник обладнання для військових презентував нові вироби

Свого часу чоловік перекваліфікувався з хореографа на інженера-розробника

Фото Ігоря Коропчака
Фото Ігоря Коропчака

Вироби Ігоря Коропчака Ужгорода нині використовують по всій лінії фронту. З початку війни чоловік перепрофілювався з хореографа на інженера-розробника.

Цього разу майстер презентував зенітний приціл денної роботи, кронштейн для кріплення тепловізора та зенітну турель.

Починав із вироблення «кішок» для розмінування, яких виготовив тисячі, і які використовувалися від Київщини до південного напрямку.

Останнім часом Ігор зупинився на турелях (спеціальних стійках) для кулеметів. Він щоразу вдосконалює ці вироби та відгуки військових про них під час реальних боїв.

Ігор зізнається: така робота — це велика відповідальність. Важливо, щоб виріб не підвів наших воїнів. Адже в умовах бойових дій мобільність кулеметника може врятувати життя не одному військовому.

«Перед застосуванням мої вироби проходять випробування в умовах, наближених до бойових. Досі ніхто із військових, які отримали мої установки, не нарікав. Були певні корективи, які ми згодом враховували у роботі. Вироби зараз працюють — по у різних частинах фронту», — розповідає майстер.

Ігор Коропчак каже, що радий бути корисним державі у непрості часи, однак, часом бракує коштів на закупівлю матеріалів для цих виробів. Разом з колегою, по суті, працює на ентузіазмі і підтримці меценатів та небайдужих українців.

Всі, хто бажає ознайомитися детально з виробами Ігоря Коропчака або вважає за потрібне підтримати ініціативу ужгородця, можуть контактувати з ним безпосередньо на його сторінці у Facebook.

Схожі новини