Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Молодь Львівщини пройшла військовий вишкіл у ліцеї імені Героїв Крут

  • 13.08.2024, 13:15
  • 222

Військово-патріотичний вишкіл «Молодь вчиться перемагати» відбувся сьогодні, 12 серпня, у комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут»

Фото: ЛОР
Фото: ЛОР

З нагоди Дня молоді організували захід Львівська обласна рада та комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський обласний молодіжний центр».

Учасниками заходу стала учнівська молодь з громад Львівської області, представники молодіжних центрів, молодіжних рад та громадських організацій.

«Важливо мати повагу до всього, що є українським і мати огиду до всього того, що зветься російським. Це нормально мати таку огиду від часу, коли почалося російське вторгнення в Україну. Не повинно бути розуміння до панування російської мови в Україні, російської культури, російської музики. Маємо повагу до української історії й українських героїв, які щодня ціною власної крові боронять всю Європу», — зазначив директор Львівського обласного молодіжного центру Іван Сапса.

Учасники навчання поділилися на кілька груп. Нацгвардійці познайомили молодь з бойовими машинами Збройних сил України, допомогли розібратися з різними видами захисного спорядження і стрілецького озброєння, засобами зв’язку, показали основи медичної допомоги, необхідними на полі бою.

Інструктори ліцею імені Героїв Крут допомогли вправлятися зі стрільби з пневматичної й лазерної зброї, керувати дронами, розбирати та зібрати автомат Калашникова, ознайомили з різними типами мін та гранат. Молодь також освоїла основи домедичної допомоги, грала у пейнтбол та долала смугу перешкод.

Схожі новини