Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стали відомі деталі затримання Ільницького

  • 06.07.2024, 09:15
  • 1 705

У Львові правоохоронці затримали оголошеного у розшук скандального експрокурора Ростислава Ільницького

Фото із джерел УП
Фото із джерел УП

За даними джерела УП, прокуратура та СБУ задокументували факт вимагання та одержання адвокатом Богданою М. (яка є тещою Ільницького) неправомірної вигоди у 3500 доларів за вплив на ухвалення рішення службових осіб із ТЦК та СП Львівської області щодо оновлення військово-облікових даних та одержання QR-коду двома військовозобов'язаними, а також надання одному з них відтермінування від призову за мобілізацією.

5 липня адвокатку затримали після одержання 3500 доларів.

Під час обшуку на горищі будинку затриманої правоохоронці виявили та затримали розшукуваного — Ільницького Ростислава Васильовича.

Джерело УП додало, що наразі тривають невідкладні слідчі (розшукові) та процесуальні дії, встановлюються інші можливі співучасники злочину, за результатами яких буде рішення щодо повідомлення про підозру.

Відтак співробітники Служби безпеки України та прокуратури ліквідували ще одну схему ухилення від мобілізації, яка діяла у західних областях України.

У результаті комплексних заходів на Львівщині затримано організаторку оборудки — місцеву адвокатку. Під час обшуків у її будинку затримано також її затя, колишнього прокурора, який майже рік перебував у розшуку за підозрою у підробці документів.

Як свідчать матеріали справи, адвокатка використала у складі злочинної групи, до якої залучила посадовців медичних закладів та МСЕК регіону, а також службовців ТЦК та СП Львівщини.

За наявними даними, вартість послуг зловмисників становила до 12 тис. доларів з особи, а загалом вони встигли «заробити» майже пів мільйона доларів.

«Схема» діяла на території Львівської та Івано-Франківської областей.

Разом зі спільниками адвокатка сприяла ухилянтам в оновленні військово-облікових даних в державних реєстрах, а також забезпечувала фіктивне оформлення групи інвалідності.

Така схема дозволяла потенційним призовникам незаконно перетнути кордон України.

На підставі зібраних доказів слідчі Національної поліції повідомили адвокатці про підозру за ч. 3 ст. 369−2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України.

Фігурантці обрано запобіжний захід — тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Комплексні заходи здійснили оперативники СБУ Львівщини спільно з поліцією Івано-Франківська за процесуального керівництва органів військової прокуратури у сфері захисту та оборони Західного регіону.

Схожі новини