Передплата 2024 ВЗ

«Замість квітів на випускний — донат на дрони»

У Львівському ліцеї імені Героїв Крут наголошують: маємо мінімізувати непотрібні витрати під час останнього дзвоника

Ось такий дрон коштує 12 тисяч грн
Ось такий дрон коштує 12 тисяч грн

Попереду останній дзвоник, випускні вечори. Зрозуміло, що у часі війни вони відрізнятимуться від тих випускних, які були у мирні часи. Утім відчуття свята, як кажуть військові, притуплює відчуття небезпеки. А небезпека є досить великою. На цьому етапі війни для Перемоги нам вкрай необхідні дрони. А тому варто мінімізувати непотрібні витрати, і скерувати кошти на безпілотні літальні апарати (БпЛА).

З такою ініціативою виступив Львівський ліцей імені Героїв Крут.

«Цього року ліцеїсти-крутяни випускних взводів знову в особливий спосіб подякують Збройним Силам України за можливість навчатися, — повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці навчальний заклад. — З огляду на теперішні найбільші потреби наших воїнів випускники ліцею імені Героїв Крут зініціювали, а решта взводів — долучилися зборами на FPV-дрони. Саме ці дрони допомагають очищати землю і стримувати заброд.

Від імені крутян та наших друзів дрони будуть передані в уславлену боями 24 окрему механізовану бригаду імені короля Данила. З огляду на завершення навчального року, кидаємо заклик до всіх школярів, а в першу чергу — до випускників, відплатити загарбникам за всі нічні чи денні повітряні тривоги, за обстріли та руйнування. Долучайтеся і зробіть так, як каже ваша честь!".

Навіть 10 грн - це гроші!
Навіть 10 грн - це гроші!

«Є чимало волонтерських ініціатив, які збирають кошти на дрони, до яких можна долучитися, — кажуть у військовому ліцеї. — У разі потреби можна також зв’язуватися з нами.

Замість оберемків квітів, краще задонатити на дрони. Маємо мінімізувати непотрібні видатки. Відчуття свята притуплює відчуття небезпеки. У цьому випадку відчуття небезпеки притуплене аж занадто… А небезпека дуже велика!".

У військовому ліцеї кажуть, є недорогі дрони, які коштують близько 11 тисяч грн (такі дрони також дуже потрібні на фронті). Звісно, що є дорожчі безпілотні літальні апарати, які дозволяють бити по ворожій техніці, а також підбивати ворожі танки… Є дрони, які летять на десятки кілометрів, можуть підбити ворожий «Град», «Ураган», чи «Бук».

"Це війна дронів! — наголошують військові. — І на цьому етапі війни для Перемоги потрібні дрони".

Схожі новини