Передплата 2024 ВЗ

FPV-дрони, РЕБ і техніка для військових

  • 15.06.2024, 17:45
  • 308

Петро Порошенко під час поїздки на Сумщину неподалік українсько-російського кордону передав підрозділам 53-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ велику партію техніки — зокрема, 150 FPV-дронів «Мольфар» 8″, 200 бойових частин до FPV-дронів, Квадрокоптери DJI Mavic PRO FMC та DJI Mavic 3 Т, 2 комплекси купольного РЕБ «Шатро» STR50−1М, 20 детекторів російських дронів «Ванільний цукорок», а також екскаватор, 2 вантажівки DAF YA і 3 пікапи

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

Депутат Київради від «Євросолідарності», командир роти ударних безпілотників Олександр Погребиський не приховує задоволення: уся ця техніка вкрай потрібна новому підрозділу.

«Передали дуже багато важливих речей. Враховуючи те, що в бригаді організовується батальйон безпілотних систем. Сьогодні передали FPV-дрони, Мавіки, в тому числі нічні, і купольні системи РЕБ, дуже важливі для захисту як піхоти, так і екіпажів FPV-дронів, і техніки, і безпосередньо тих, хто обслуговує та працює на цій техніці», — говорить офіцер.

«Також передали екскаватор, він дуже важливий для облаштування оборонних позицій саме піхотних підрозділів, які безпосередньо беруть участь в обороні нашої країни, обороні Сумщини. Передали вантажні машини — дуже потрібні для перевезення майна, забезпечення підрозділів і харчами, і боєкомплектом, і озброєнням, і відповідними речами для виконання бойових задач», — говорить Погребиський.

«Передали також пікапи для екіпажів безпілотних систем, вони використовуються для того, щоб дістатись до їхніх місць безпосереднього несення служби, зльоту і ураження противника», — пояснює військовий.

Головний сержант взводу технічного забезпечення Василь найбільше радіє екскаватору: «у нас багато піхоти, тому завжди потрібні окопи, і не завжди встигаємо їх копати вручну. Тому такий трактор нам був дуже необхідний. А тепер будемо встигати більше, щоб хлопців більше зберегти, життя. Глибше викопаємо, краще буде хлопцям на передовій».

Порошенко пояснює: на Сумщині не можна допустити повторення Харківського сценарію, коли росіяни почали наступ на непідготовлені позиції. «Тому інженерні бригади Сумської області вже отримали від нас цілий комплекс пилорам, бензопил, екскаваторів, тракторів, навантажувачів і всього для того, щоб будувати», — пояснює пʼятий президент.

«53-тя — славетна бригада, яка тримала оборону під Авдіївкою, билася в Соледарі, Бахмуті, Лисичанську. Сьогодні вони надійно закривають Сумську область. Ми сьогодні разом з нашими героями, разом з нашою сумською командою. Тут ворог заплатить велику ціну, якщо тільки сунеться. Так і буде», — переконаний Петро Порошенко.

Схожі новини