Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Проїзд в громадському транспорті Львова подорожчає

З вересня паперовий квиток подорожчає з 20 до 25 гривень. Електронної оплати це не стосується

Фото ілюстративне із сайту Львівської міськради
Фото ілюстративне із сайту Львівської міськради

Виконавчий комітет Львівської міськради відтермінував подорожчання квитків придбаних за готівку в міських автобусах, трамваях і тролейбусах. З червня тариф разового проїзду мав би зрости з 20 до 25 гривень. Але виконком переніс подорожчання до вересня 2024 року.

Як пояснив у коментарі для «ВЗ» директор департаменту міської мобільності та інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило, у грудні 2023 року виконком ухвалив старт проєкту е-квитка. Рішення виконкому передбачало, що з червня 2024 року разовий паперовий квиток придбаний у водія буде дорожчати на 5 гривень. Це не зробили через те, що подорожчав бензин чи інші складові тарифу. Просто паперовий квиток мав би стати найдорожчим способом оплати за проїзд і стимулювати містян купувати саме Леокарт. У такому випадку проїзд коштує 13 гривень, а якщо платити з банківської карточки — 15 грн.

Олег Забарило пояснив, мерія вирішила, що зараз подорожчання для львів'ян не на часі. Паперові квитки будуть по 25 гривень з вересня. Важливий нюанс — електронна оплата проїзду дорожчати з вересня не буде. Хто має Леокарт — той їздить за комфортною вартістю.

Запитую, чи разовий квиток може дійти позначки у 30 гривень за одну поїздку. Олег Забарило каже, що в перспективі паперовий квиток у Львові може сягнути 30 гривень, це залежатиме від економічних факторів, також впливає війна.

«Але зараз і про 25 гривень не йдеться, бо подорожчання тарифу перенесли на вересень», — нагадав Олег Забарило.

Одним квитком — у двох автобусах

Чиновник каже, що невдовзі в громадському транспорті Львова запрацює пересадковий квиток. З цим вже виходять на фінішну пряму. Це означає, що пасажир упродовж 40 хвилин може пересісти у два види транспорту, але при цьому треба завалідувати Леокарт у двох транспортних засобах (плата з рахунку зніматися не подвійна, а 13 грн).

Уточнюю, як діяти пасажиру, коли через технічну несправність чи аварію на дорозі другий трамвай приїде через 45 хвилин. Логічно, що тоді в пасажира зніме з рахунку подвійну оплату. Олег Забарило радить не чекати на трамвай понад 40 хвилин, а сідати на автобус чи тролейбус, який повезе туди, де вам потрібно. Навіть якщо до потрібного автобуса треба пройти одну-дві зупинки пішки.

Схожі новини