Передплата 2024 ВЗ

У Львові на перехресті вулиць Любінська — Окружна облаштують смугу для громадського транспорту

  • 23.05.2024, 14:30
  • 307

У Львові на вулиці Любінській, на з'їзді з шляхопроводу і до перехрестя з вулицею Окружною, облаштують смугу для громадського транспорту. Таке рішення погодила міська комісія з безпеки дорожнього руху

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Як повідомляють у пресслужбі Львівської міської ради, йдеться про третю додаткову смугу в напрямку центру міста. Вона розділятиме транспортні потоки ще до виїзду на перехрестя з вулицею Окружною, де вже є виокремлена смуга для громадського транспорту.

«На вул. Окружній — односторонній рух, одна смуга призначена для громадського транспорту, друга — для приватного. Зараз водії, які їдуть по лівій смузі вул. Любінської в напрямі центру, на перехресті впираються в автобусну смугу. І відповідно змушені перелаштовуватися. Аби цього уникнути, тепер початок смуги для громадського транспорту буде ще на вул. Любінській. Вже там транспортні потоки розділяться і рух на перехресті буде впорядкованіший», — каже заступник керівника управління безпеки та вуличної інфраструктури мерії Павло Сирватка.

В управлінні зазначають, що це дозволить зменшити кількість дорожніх конфліктів та покращить рух і громадського, і приватного транспорту. Облаштувати смугу планують до кінця липня.

Схожі новини