Передплата 2024 ВЗ

Депутат Різник «вліпить» упритул до стадіону «Україна» сім багатоповерхівок

Виконком ЛМР цей намір одноголосно підтримав

Виконком Львівської міськради затвердив містобудівні умови та обмеження для п’яти житлових будинків (на 17 секцій, із громадськими приміщеннями, підземними гаражами) та двох багатофункціональних будівель (офісного чи комерційного призначення) на вул. Липовій Алеї, 5. Про це повідомила пресслужба ЛМР. Квартал планують звести на місці колишнього речового ринку «Україна» — за кількадесят метрів від входу на однойменний стадіон.

Висота будівель — від 5 до 9 поверхів. Серед іншого у комплекс входитимуть спортивний об’єкт із басейном і дитя­чий садок на 80 місць. Загалом у новому комплексі буде 35 тисяч квадратних ме­трів житла, а спортивна частина станови­тиме 4,2 тисячі кв. метрів.

Члени виконкому одноголосно підтри­мали це питання. Міського голови Андрія Садового на засіданні не було. Будувати у цій зеленій зоні хоче депутат міськради Олексій Різник, який є власником фірми-заявника «Актив-Комплект». Різник також є головою постійної комісії архітектури, містобуду­вання та розвитку територій ЛМР. Критики проєкту кажуть, якщо будівництво розпо­чнеться, то під загрозою опиниться зеле­на зона історичного парку «Снопківський», а також довколишній мікрорайон. Мовляв, оскільки нового житла тут уже більш ніж достатньо, вузенькі вулички не справля­ються з потужними транспортними пото­ками, а каналізація — зі стоками…

Чинний генеральний план міста не пе­редбачає будівництва житла на цій те­риторії, повідомляє сайт «Наші гроші. Львів». Вона призначена для об’єктів спортивної інфраструктури та озеле­нених територій. Очевидно, аби обійти ці умови, в лютому цього року депутати ЛМР проголосували за детальний план цієї території. Цей документ змінив зо­нування ділянок, і тепер тут встановле­но зону громадської забудови та зону ба­гатоповерхової житлової забудови. Мер Андрій Садовий підписав цю ухвалу.

Але детальний план цієї території су­перечить генплану міста. Сам проєкт де­тального плану території не погодила міська архітектурно-містобудівна рада. Крім того, порушено кримінальне про­вадження щодо передачі в оренду час­тини ділянки площею 0,8 га фірмі «Ак­тив-Комплект». Також Галицька окружна прокуратура міста Львова позиваєть­ся до компанії та міськради, щоб скасу­вати ухвали і визнати недійсним договір оренди, оскільки на ділянці 0,8 га були відсутні об`єкти нерухомого майна. Ці­каво, що під час засідання виконкому пи­тання чинного судового позову не обго­ворювалося.

Мешканці мікрорайону вулиць Липо­вої Алеї, Дністерської, Раковського, Ду­найської — проти нової забудови, про що неодноразово вислювлювалися на гро­мадських слуханнях. Як розповіла «ВЗ» громадська активістка Віра Чайка, у чет­вер, 1 липня, відбудуться збори меш­канців мікрорайону, які вимагатимуть не допустити забудови стадіону. Туди офі­ційно запрошено мера Андрія Садового, депутата Олексія Різника, головного ар­хітектора міста Антона Коломєйцева та інших чиновників.

Схожі новини