Передплата 2024 ВЗ

Будівництво крематорію нарешті зрушило з місця

На підготовку ділянки з міської скарбниці виділили мільйон гривень

Візуалізація проєкту споруди крематорію. Фото ЛМР
Візуалізація проєкту споруди крематорію. Фото ЛМР

Депутати Львівської міської ради надали мільйон гривень на підготовчі роботи на Голосківському кладовищі, де постане міський крематорій.

Нагадаємо, місце для спалення праху зведуть за проєктом маріупольських архітекторів, які виграли від­критий конкурс. У проєкті автори акцентують на остан­ньому шляху людини: яким сенсом він наповнений, що відчувають близькі покійного у момент прощання… При вході до крематорію буде хрест, що світиться.

Депутат Львівської міської ради Андрій Шевців повідомив, що мільйона гривень вистачить лише на демонтаж споруд на кладовищі та підготовку ділянки. «Депутати ще виділятимуть 1,1 млн грн на виготовлен­ня проєктів зовнішніх мереж електропостачання, гази­фікацію, водопостачання, каналізацію, проєктування насосної станції, систем радіосповіщення й телефо­нії, — зауважив пан Шевців у коментарі для „ВЗ“. — Коли крематорій зведуть — складне питання, бо на це потріб­не фінансування. Зараз фінішує процес розробки про­єктно-кошторисної документації, потім документація пройде етап державної експертизи».

Схожі новини